Noel Gallagher: «Το τέλειο σόλο είναι αυτό που μιλάει μέσα σου»

Ο γνωστός μουσικός σχολιάζει τις δεξιότητες που πρέπει να έχει ένας κιθαρίστας

24/02/2018 @ 13:03

Το πρώην μέλος των Oasis, Noel Gallagher, μίλησε σε συνέντευξή του στο Guitar Player Magazine για την  άποψη του πάνω στην δεξιοτεχνία που πρέπει να έχει ένας κιθαρίστας αλλά και για την κατάσταση που βρίσκονται τα συγκροτήματα που βασίζονται στον κιθαρίστα τους.

«Δεν είμαι καλός κιθαρίστας. Χρησιμοποιώ την κιθάρα μου μόνο για να γράψω τραγούδια. Πάντα ήθελα να γίνω συνθέτης, όχι βιρτουόζος της κιθάρας. Έπαιζα τα σόλο γιατί κανένας άλλος δεν μπορούσε. Πιστεύω ότι το να παίζεις κιθάρα είναι μια τέχνη που χάνεται.

Το τέλειο σόλο για μένα είναι αυτό που μιλάει μέσα σου. Μπορεί να μην είναι τεχνικά άρτιο, αλλά σου μιλάει. Μόνο αυτό μετράει για μένα. Δεν μπορώ να τα γράψω πριν ακούσω το κομμάτι, μου έρχονται μετέπειτα. Το αρχικό σόλο θα είναι κάτι που θα μου αρέσει, αλλά πάντα προσπαθώ να το κάνω καλύτερο στην πορεία.

Το ίδιο ισχύει και για τα riff. Άμα κάποιος μου ζητήσει να γράψω ένα riff την  προηγούμενη μέρα, θα κάτσω να το σκεφτώ και θα το κάνω. Αλλά άμα είμαι στο στούντιο, απλά θα μου έρθει όταν θα παίζω. Αυτό έκανα πάντα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω.

Μου αρέσει να ακούω έναν καλό κιθαρίστα. Υπάρχουν όμως και συγκροτήματα που έχουν κιθαρίστα αλλά δεν παίζει, απλά διαβάζει νότες. Ποτέ δεν ήθελα να γίνω έτσι.»

Πρόσφατα, ο Noel Gallager μαζί με το συγκτότημά του, High Glying Birds, κυκλοφόρησαν τον  δίσκο "Who Built The Moon?". Μπορείτε να διαβάσετε την κριτική του Άλκη Κοροβέση εδώ.

  • SHARE
  • TWEET