Ποιοι έκαναν μήνυση στον Dan Auerbach των Black Keys;

Αιτία του κακού ένα ντοκιμαντέρ για τον Howlin’ Wolf

23/08/2016 @ 10:37

Ο Dan Auerbach, τραγουδιστής και κιθαρίστας των Black Keys, δέχτηκε μήνυση από εταιρεία παραγωγής η οποία του ζητά 100.000 δολάρια.

Η αιτία; Οπως αναφέρει η εταιρεία Smokestack Lightning Inc., ο Auerbach συμφώνησε να σκηνοθετήσει και να εκτελέσει χρέη παραγωγού στο ντοκιμαντέρ "The Legendary Howlin' Wolf" για τον θρυλικό μπλουζίστα από το Σικάγο.

Όπως όμως τον κατηγορούν, ο Auerbach απαίτησε αλλαγές που επέφεραν αύξηση στον συμφωνηθέντα προϋπολογισμό, ενώ η ταινία είχε ήδη τελειώσει. «Ζήτησε κι άλλες συνεντεύξεις, κι άλλα πνευματικά δικαιώματα σε τραγούδια, νέο σεναριογράφο, νέα κάμερα» δηλώνει μέλος της παραγωγής που ισχυρίζεται πως ενώ συμφώνησαν σε όλα τα αιτήματα -καθώς η πλευρά Auerbach απειλούσε με αποχώρηση- εκείνος τελικά εγκατέλειψε το σχέδιο χωρίς την παραμικρή αποζημίωση.

H Smokestack Lightning Inc. τον μηνύει ζητώντας 100.000 δολάρια, για αθέτηση προφορικής συμφωνίας, αθέτηση καλής πίστης και των θεμιτών όρων συναλλαγής και αθέμιτες εμπορικές πρακτικές. Η πλευρά του Auerbach δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση.

  • SHARE
  • TWEET