Mike Portnoy: «Οι περισσότερες prog μπάντες είναι βαρετές»

Ο χαρισματικός ντράμερ και οι «επιστήμονες» του χώρου

22/05/2018 @ 13:30

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Mike Portnoy μίλησε για τις prog μπάντες συγκρίνοντάς τις με τους Sons Οf Apollo, το supergroup στο οποίο συμμετέχει μαζί με τους Derek Sherinian, Billy Sheehan, Ron "Bumblefoot" Thal και Jeff Scott Soto.

«Χωρίς να θέλω να κατονομάσω, πολλές prog μπάντες όταν ανεβαίνουν στην σκηνή είναι απλά βαρετές. Πρόκειται για επιστήμονες οι οποίοι βάζουν μπρος το …μουσικό τους πείραμα. Οι Sons Οf Apollo, αντίθετα, έχουν την ενέργεια και τον ενθουσιασμό των Van Halen συνδυάζοντας την δεξιοτεχνία και τη μουσικότητα των Rush».

Και μιλώντας πιο ειδικά για το συγκρότημά του:

«Πρόκειται για ένα πενταμελές πολυθέαμα. Μπορείς να το καταλάβεις από την ένταση που καταγράφεται στα πρόσωπα των fans που παρακολουθούν. Δε μιλάω μόνο για την δεξιοτεχνία και τις δυνατότητες του συγκροτήματος αλλά και για την ενέργεια που βγάζουν κατά τη διάρκεια του show».

Αναφερόμενος στους Bumblefoot και Jeff:

«Ο Derek και εγώ έχουμε, προφανώς, δημιουργήσει μια χημεία από τους Dream Theater, το ίδιο συμβαίνει και με τον Billy, λόγω της πολύχρονης συνεργασίας μας στους The Winery Dogs. Αυτοί όμως που εκπλήσσουν και κάνουν τη διαφορά είναι ο Bumblefoot και ο Jeff Scott Soto. Ο Jeff είναι εκπληκτικός frontman. Ξέρει πολύ καλά πώς να δημιουργήσει επαφή με το κοινό. Μια μελωδική και δυνατή φωνή, γεμάτη ενέργεια και ενθουσιασμό. Ο Bumblefoot, από την άλλη πλευρά, είναι ο τρελός επιστήμονας της κιθάρας. Έχω παίξει με τους καλύτερους κιθαρίστες του κόσμου και αυτό που έχω να πω είναι πως ο τύπος είναι ο πιο εκκεντρικός. Έχει, επίσης, την πιο βαθιά γνώση μουσικής από οποιονδήποτε άλλον έχω γνωρίσει. Πρόκειται περί ιδιοφυίας».

  • SHARE
  • TWEET