Metal μπάντα στο Ιράν κινδυνεύει με εκτέλεση

...για τις μουσικές της προτιμήσεις

10/02/2016 @ 20:57

Όπως μεταδίδει το MetalSucks (μέσω του ρεπορτάζ του Unite Asia), τα μέλη της Ιρανικής μπάντας Confess ​είχαν συλληφθεί πριν λίγους μήνες από τον Στρατό Των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, εξαιτίας των μουσικών τους προτιμήσεων. Βρίσκονταν στη φυλακή του Evin, βόρεια της Τεχεράνης, και μάλιστα στην απομόνωση, από τον περασμένο Νοέμβριο. Προ ολίγων ημερών αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση ενός δισεκατομμυρίου ριάλ ιράν (δηλαδή περίπου 30 χιλιάδες ευρώ).

Επί του παρόντος, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για βλασφημία, διαφήμιση εναντίον του συστήματος, σχηματισμό παράνομης underground μπάντας σε ένα μουσικό είδος που θεωρείται σατανικό, δημιουργία και λειτουργία παράνομης δισκογραφικής εταιρείας, συγγραφή στίχων που είναι αντιθρησκευτικοί, αθεϊστικοί, πολιτικοί και αναρχικοί, καθώς και χορήγηση συνεντεύξεων σε απαγορευμένους ξένους σταθμούς.

Αυτοί οι μουσικοί είναι πιθανό να εκτίσουν ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως έξι χρόνια, ή ακόμα και να εκτελεστούν εάν βρεθούν ένοχοι για βλασφημία... το οποίο εικάζεται αρκετά πιθανό λαμβάνοντας υπόψη τους στίχους του κομματιού "I'm Your God Now".

  • SHARE
  • TWEET