Ο Mark Knopfler ανακοινώνει το νέο του άλμπουμ

Το "Down The Road Wherever" κυκλοφορεί τον Νοέμβριο

20/09/2018 @ 13:53

O πρώην τραγουδιστής και κιθαρίστας των Dire Straits, Mark Knopfler, αναμένεται να κυκλοφορήσει το ένατο, σόλο άλμπουμ της καριέρας του.

Το "Down The Road Wherever" ακολουθεί το "Tracker" (2015) και θα βρεθεί στα ράφια των δισκοπωλείων στις 16 Νοεμβρίου, σε CD, deluxe CD, διπλό LP και box set.

Σε δηλώσεις του ο Knopfler αναφέρει:

«Το "Down The Road Wherever" είναι ένα στίχος από το "One Song At A Time". Θυμάμαι πως ο καλός φίλος, Chet Atkins, μου είχε πει μια φορά πως ξέφυγε από την φτώχεια του με …"ένα κομμάτι την φορά". Από τότε η έκφραση έμεινε στο μυαλό μου».

Και συνεχίζοντας:

«Κάποια στιγμή φτάνεις σε μια ηλικία που έχεις γράψει αρκετά τραγούδια. Η νέα δουλειά είναι, ουσιαστικά, αυτό που έκανα πάντα. Πάντα προσπαθούσα να κάνω ένα δίσκο με το δικό μου προσωπικό ύφος στα τραγούδια του».

Στη νέα του δουλειά ο Knopfler συνεργάζεται με μια πλειάδα μουσικών, μεταξύ αυτών οι Jim Cox και Guy Fletcher στα keyboards, ο Nigel Hitchcock στο σαξόφωνο, ο Tom Walsh στην τρομπέτα, ο Trevor Mires στο τρομπόνι, ο John McCusker στο βιολί, ο Mike McGoldrick στο φλάουτο, ο Glenn Worf στο μπάσο, ο Ian "Ianto" Thomas στα ντραμς και οι Richard Bennett και Robbie McIntosh στις κιθάρες.

Τα δεύτερα φωνητικά αναλαμβάνουν οι Imelda May, Lance Ellington, Kris Drever, Beverley Skeete και Katie Kissoon.

Το tracklist του άλμπουμ:

1. Trapper Man
2.   Back On The Dance Floor
3.   Nobody’s Child
4.   Just A Boy Away From Home
5.   When You Leave
6.   Good On You Son
7.   My Bacon Roll
8.   Nobody Does That
9.   Drovers’ Road
10. One Song At A Time
11. Floating Away
12. Slow Learner
13. Heavy Up
14. Matchstick Man

  • SHARE
  • TWEET