Marduk και Dr. Living Dead! μαζί με τους Cannibal Corpse σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Όλες οι πληροφορίες για τις επερχόμενες εμφανίσεις τους τον Ιούνιο

24/04/2019 @ 14:48

European Summer Tour 2019

Cannibal Corpse (U.S.A)

+ Marduk (Sweden)

+ Dr. Living Dead! (Sweden)

Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 - Θεσσαλονίκη - Principal Club Theater @ Fix

Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 - Αθήνα - Piraeus 117 Academy

Θα μπορούσε κανείς να φανταστεί, όταν το 1990 κυκλοφορούσε το "Eaten Back To Life", ότι οι deathsters Cannibal Corpse θα έφταναν να πουλήσουν περισσότερα από δύο εκατομμύρια αντίτυπα συνολικά, με τα στούντιο άλμπουμ τους και να γίνουν η πρώτη death metal μπάντα σε πωλήσεις, μετά από 14 άλμπουμ; Σίγουρα θα ήταν ελάχιστοι…

Οι Αμερικάνοι death metallers, ποτέ δεν έκαναν υποχωρήσεις στην ακρότητα της μουσικής, των στίχων και των εξωφύλλων τους, παρότι αντιμετώπισαν πάρα πολλά προβλήματα εξαιτίας αυτού ακριβώς του λόγου. Πολλά άλμπουμ τους δεν είχαν διανομή σε κάποιες χώρες, ή είχαν λογοκριθεί, ή κυκλοφόρησαν με διαφορετικά εξώφυλλα ή ευδιάκριτο αυτοκόλλητο ώστε να πωλούνται μόνο σε ενήλικες. Οι ίδιοι άλλωστε, έλεγαν ότι δεν ασχολούνται με την πολιτική ή τη θρησκεία, παρά μόνο ενδιαφέρονται οι μικρές ιστορίες που αφηγούνται στους στίχους τους, να μπορούν να γίνουν ιδεατά μία μικρή ταινία τρόμου. Αν μη τι άλλο, οι τίτλοι τραγουδιών τους, μαρτυράνε το περιεχόμενο: "Hammer Smashed Face", "Fucked With A Knife", "I Cum Blood", "Entrails Ripped From A Virgin's Cunt", "Necropedophile" και τόσοι άλλοι.

Όταν ξεκίνησαν, το 1990 με το "Eaten Back To Life", είχαν στα φωνητικά τον Chris Barnes (Six Feet Under, ex-Leviathan, Tirant Sin, Torture Killer), φρενήρεις ταχύτητες και το ίσως πιο αναγνωρίσιμο τραγούδι τους, το "A Skull Full Of Maggots". Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο καταιγιστική, με τα "Butchered At Birth" και το "Tomb Of The Mutilated", όπου οι thrash επιρροές περιορίστηκαν  και παγιώθηκε ο death metal ήχος. Αξίζει να αναφέρουμε ένα από τα πιο περίεργα cameo στην ιστορία των ταινιών του Hollywood, αφού το συγκρότημα έκανε μία τέτοια παρουσία στην ταινία "Ace Ventura: Pet Detective" ("Ντετέκτιβ Ζώων" στα ελληνικά), με πρωταγωνιστή τον Jim Carrey, όπου σ’ ένα σημείο υπήρχε κυνηγητό και οι πρωταγωνιστές περνούσαν μέσα από ένα club στο οποίο οι Cannibal Corpse έπαιζαν live το "Hammer Smashed Face"!

Η κομβική αλλαγή στη σύνθεσή τους, ήρθε με την πρόσληψη του πρώην τραγουδιστή των Monstrosity, George "Corspegrinder" Fischer, μετά το "The Bleeding", ο οποίος πήρε τη θέση του εκδιωχθέντα Chris Barnes, που με τη σειρά του δημιούργησε τους Six Feet Under, εκδηλώνοντας ταυτόχρονα την πορεία που ήθελε να ακολουθήσουν οι Cannibal Corpse, με πιο αργούς ρυθμούς και πιο απλοϊκές συνθέσεις, κάτι που δεν ενέκριναν οι υπόλοιποι. Οι αδιανόητες φωνητικές ικανότητες του George "Corpsegrinder" Fischer, σε συνδυασμό με την εκρηκτική του σκηνική παρουσία και το θηριώδες παρουσιαστικό του, έδωσαν νέα πνοή στο συγκρότημα. Με δεδομένο ότι ένας εκ των ιδρυτών του γκρουπ, ο Alex Webster, είναι ένας από τους πιο τεχνικούς μπασίστες στον χώρο, η έλευση του πρώην κιθαρίστα των Nevermore, Pat O' Brien και οι αδιαμφισβήτητες ικανότητες του ντράμερ, Paul Mazurkiewicz, έκαναν τους Cannibal Corpse, μία all-star μπάντα που ξεχείλιζε από ταλέντο αλλά και χωρίς να κάνει εκπτώσεις στον extreme χαρακτήρα της μουσικής τους σε καμία των περιπτώσεων.

Από εκεί και πέρα, η καριέρα των Cannibal Corpse ήταν σταθερά ανοδική, κερδίζοντας συνεχώς πολλούς οπαδούς και κάνοντας πολύ σημαντικές περιοδείες, περνώντας και αρκετές φορές από τη χώρα μας, με πολύ μεγάλη επιτυχία και καθολική αποδοχή από τον κόσμο. Σημαντικό ρόλο έπαιξε σίγουρα και το γεγονός ότι το line-up τους, παρέμεινε σχεδόν απαράλλακτο, με μοναδική αλλαγή την αποχώρηση του Jack Owen (ex Deicide, Adrift, Order Of Ennead, Estuary, Beyond Death, Grave Descent, Carach Angren (Live)) το 2004 και την επιστροφή του Rob Barrett (ex Eulogy, Drakkara, Malevolent Creation, Haterlow, Solstice, Dark Deception) ο οποίος είχε ξαναπαίξει παλιότερα μαζί τους για τέσσερα χρόνια.

Η πιο πρόσφατη δισκογραφική τους δουλειά, το "Red Before Black", κυκλοφόρησε πριν ενάμιση περίπου χρόνο, αφήνοντας -όπως πάντα- τις καλύτερες των εντυπώσεων και οι Cannibal Corpse, θα επιστρέψουν, τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία τους επίσκεψη στη χώρα μας, να παραδώσουν ένα ακόμη συναυλιακό σεμινάριο σχετικά με το πώς παίζεται το brutal αλλά συνάμα αρκετά τεχνικό death metal. Μαζί τους, ως δεύτερος κιθαρίστας, θα είναι ο βετεράνος Erik Rutan (Hate Eternal, πρώην Morbid Angel και Ripping Corpse), που είναι και ο παραγωγός των τριών τελευταίων άλμπουμ του σχήματος, αλλά και παραγωγός εν γένει σε πολλά αριστουργήματα του είδους, αντικαθιστώντας προσωρινά τον Pat O' Brien.

Μαζί με τους θρύλους του death metal, έρχονται να προστεθούν και δύο ακόμη κορυφαία ονόματα της ακραίας σκηνής, που κινούνται μουσικά σε διαφορετικά παρακλάδια του ακραίου όμως ήχου!!! Οι Σουηδοί Marduk, ένα από τα πιο αγαπημένα σχήματα του black metal στην Ελλάδα, έρχονται για έκτη φορά από το 1999 και επτά χρόνια μετά την αξέχαστη συναυλία τους με τους Immolation Noctem, Heaving Earth και Forsaken World. Το συγκρότημα που αποτελεί το όραμα του κιθαρίστα Morgan Hakansson (Abruptum, Death Wolf, πρώην Devils Whorehouse), ο οποίος ήθελε να δημιουργήσει το πιο ακραίο γκρουπ όλων των εποχών, χωρίς κανέναν περιορισμό στους στίχους, το image ή την μουσική. Οι Marduk πλησιάζουν τα 30 χρόνια ζωής και έχουν κυκλοφορήσει μερικά από τα πιο ακραία black metal άλμπουμ, που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Ιδιαίτερα η τετράδα "Heaven Shall Burn... When We Are Gathered", "Nightwing", "Panzer Division Marduk" και "La Grande Danse Macabre" (1996 - 2011), με τον Legion στα φωνητικά, υπήρξε καθοριστική για την πορεία τους στο μουσικό στερέωμα. Μία κομβικής σημασίας λεπτομέρεια μάλιστα, είναι ότι παρότι βρίσκονται τόσα χρόνια στην πιάτσα, ποτέ δεν έκαναν κάποιο διάλειμμα, ακόμα και όταν το είδος δεν ήταν στο «εμπορικό» φόρτε του, για να επιστρέψουν όταν οι ευκαιρίες ήταν πιο πολλές και τα χρήματα πιθανώς περισσότερα, κάτι που φανερώνει την αφοσίωσή τους και την πίστη στο concept σύμφωνα με το οποίο ξεκίνησαν.

Από το "Plague Angel", του 2004, τα φωνητικά ανέλαβε ο frontman των Funeral Mist, με το stage name, Mortuus, ο πιο «ανθεκτικός» τραγουδιστής για το σχήμα, με τον οποίο οι Marduk έχουν καταφέρει να εδραιωθούν, κυκλοφορώντας δυναμικές δουλειές, με συνέπεια στις αρχές τους. Οι ζωντανές τους εμφανίσεις είναι το λιγότερο εκρηκτικές, κάτι που μπορούν να επιβεβαιώσουν οι πολυπληθείς οπαδοί τους στη χώρα μας, αλλά και το γεγονός ότι έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα ζωντανά ηχογραφημένα άλμπουμ (εξωφρενικό νούμερο για ένα σχήμα του είδους τους!!!). Το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους, "Viktoria", κυκλοφόρησε πέρυσι τον Απρίλιο αφήνοντας για μία ακόμη φορά θετικές εντυπώσεις.

Την βραδιά, θα ανοίξουν οι επίσης Σουηδοί crossover thrashers, Dr. Living Dead!, που θα επισκεφθούν την χώρα μας για πρώτη φορά!!! Ένα συγκρότημα που αναβιώνει τον ήχο του κινήματος, τον οποίο καθόρισαν συγκροτήματα όπως οι Suicidal Tendencies, οι Nuclear Assault, οι S.O.D., οι M.O.D. ακόμη και οι νεότεροι Municipal Waste, σε συνδυασμό με επιρροές από Slayer. Φορώντας μάσκες με νεκροκεφαλές καθώς και μπαντάνες και έχοντας τα ψευδώνυμα Dr. Toxic, Dr. Rad, Dr. Mania και Dr. Slam, σε κάθε ζωντανή τους εμφάνιση, οι Dr. Living Dead! προκαλούν τον πανικό, έχοντας καταφέρει να θεωρούνται ως ένα από τα κορυφαία thrashcore σχήματα του καιρού μας, ιδιαίτερα με τα δύο τελευταία τους άλμπουμ, "Crush The Sublime Gods" και "Cosmic Conqueror" (όχι βέβαια ότι τα "Dr. Living Dead!" και "Radioactive Intervention" πάνε πίσω). Το ιδανικό ξεκίνημα, για μία βραδιά που αναμένεται να μείνει χαραγμένη για πάντα στους οπαδούς του ακραίου metal, καθώς έχουμε πλέον να κάνουμε με μία συνεύρεση τριών εκ των κορυφαίων σχημάτων του thrashcore, black και death metal.

Ώρα έναρξης: 19:00 - Τιμή εισιτηρίου: 28 Ευρώ (Περιορισμένη προπώληση) - 30 Ευρώ (Προπώληση) - 32 Ευρώ (Ταμείο)

Προπώληση Εισιτηρίων Αθήνα

Hunter Agency (Πανεπιστημίου 42 (Εντός Στοάς), Αθήνα / Τηλ: 210-3608366)

Metal Era (Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Αθήνα / Τηλ: 210-3304133)

No Remorse Records (Γαμβέτα 4, Αθήνα / Τηλ: 210-3830981)

Bowel Of Noise (Θεμιστοκλέους 25, Αθήνα / Τηλ: 210 3846783)

Reload Store (Ακαδημίας 81, Αθήνα / Τηλ: 210-3801464)

Monsterville (Αγίας Ειρήνης 13, Μοναστηράκι / Τηλ: 210-3648180)

Cinema Libre (Θεμιστοκλέους 34, Αθήνα / Τηλ: 210-3803833)

Uncle Chronis Tattoo (Φανερωμένης 7, Χολαργός / Τηλ: 211-4007736)

Dazzled (Αγίου Βασιλείου 7, Περιστέρι / Τηλ: 210-5789892)

ON-LINE: 123tickets.gr - hunteragency.gr

Προπώληση Εισιτηρίων Θεσσαλονίκη

Musicland (Μητροπόλεως 102, Θεσσαλονίκη / Τηλ: 2310-264880)

Alone Metal Store (Γ. Θεοχάρη 2, Θεσσαλονίκη / Τηλ: 2310-266772)

Dizzy (Αιγύπτου 5, Θεσσαλονίκη / Τηλ: 2314-009474)

Café Bar Διώροφον (Κερασούντος 81, Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη / Τηλ: 2310-453998)

ON-LINE: 123tickets.gr - hunteragency.gr

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET