Το BBC κλείνει τα ιστορικά Maida Vale Studios

Beatles, Led Zeppelin, Joy Division φιλοξενήθηκαν live στον «αέρα» τους

07/06/2018 @ 12:22

Το BBC ανακοίνωσε το κλείσιμο των ιστορικών Maida Vale Studios, στο βόρειο Λονδίνο.

Το κτήριο ανεγέρθηκε το 1909 και χρησιμοποιήθηκε από το BBC από τη δεκαετία του ’30, στεγάζοντας μεταξύ άλλων τη διάσημη συμφωνική ορχήστρα του ραδιοτηλεοπτικού φορέα αλλά και τις ανακοινώσεις των νέων του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο χώρος υποδέχτηκε και ανέβασε στον «αέρα» του εμφανίσεις από συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως οι Beatles, ο David Bowie, οι Radiohead, οι Led Zeppelin, η Adele, οι Nirvana, οι Joy Division, οι Oasis και πολλούς ακόμα.

Πρόκειται για τα studios που φιλοξένησαν τα κλασσικά sessions του John Peel αλλά και το ραδιοφωνικό workshop του BBC -γνωστό για την δημιουργία του γνωστού μουσικού θέματος της σειράς "Doctor Who"-.

Σε email που στάλθηκε στο προσωπικό ο διευθυντής του σταθμού Tony Hall ενημέρωσε πως τα Maida Vale Studios θα αντικατασταθούν από μια υπερσύγχρονη εγκατάσταση στο ανατολικό Λονδίνο, η οποία θα είναι έτοιμη το 2022.

«Καταλαβαίνω απόλυτα την σημασία των Maida Vale Studios για την μουσική μας κληρονομιά. Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση. Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε το ότι η live μουσική παραμένει ένα σημαντικό κομμάτι του ραδιοφώνου του BBC. Ακριβώς αυτός είναι και ο λόγος της μετεγκατάστασης».

  • SHARE
  • TWEET