Το αρχείο του Lou Reed στη Βιβλιοθήκη Εφαρμοσμένων Τεχνών της Νέας Υόρκης

Περισσότερες από 600 ώρες ηχογραφήσεων και διάφορα άλλα

03/03/2017 @ 11:18

Το προσωπικό αρχείο του Lou Reed πηγαίνει στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Εφαρμοσμένων Τεχνών της Νέας Υόρκης. Η χήρα του Reed και γνωστή πρωτοπόρος καλλιτέχνης της avant-garde, Laurie Anderson, έκανε την ανακοίνωση με αφορμή την χθεσινή ημέρα που ο μεγάλος μουσικός θα γινόταν 75 χρονών.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου τo αρχείο περιλαμβάνει 3.600 audio και 1.300 video ηχογραφήσεις διάρκειας περίπου 600 ωρών. Υπάρχουν ακόμα αρκετά χειρόγραφα, στίχοι, ποίηση, φωτογραφίες, διάφορα ντοκουμέντα και αρκετά άλλα.

Η έκθεση περικλείει το σύνολο της καριέρας του Lou Reed, ξεκινώντας από το 1958 και την πρώτη του γυμνασιακή μπάντα και καταλήγοντας στην τελευταία του εμφάνιση, το 2013.

Η τέχνη του Lou Reed θα είναι το κεντρικό event δυο ακόμα εκδηλώσεων. Κατ’ αρχάς μια performance της ποίησής του αλλά και του έργου του "The Raven" θα λάβει χώρα στη Βιβλιοθήκη, στις 13 Μαρτίου ενώ μια ακόμη performance της Laurie Anderson υπό τον τίτλο "Lou Reed: Drones" θα παρουσιαστεί στο κτήριο Schwartzman, στις 15 Μαρτίου.

Τέλος, ένα άλμπουμ του Reed θα ακούγεται κάθε μέρα από τα ηχεία της καφετέριας της βιβλιοθήκης ενώ διάφορα αναμνηστικά θα εκτίθενται στα δυο κτήριά της.

 

  • SHARE
  • TWEET