Λογοκρισία τραγουδιών σε ζωντανό χρόνο από την Apple

Ο κολοσσός της τεχνολογίας έκανε αίτηση για την πατέντα

04/04/2016 @ 20:15

Η Apple έχει υποβάλει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που αφορά σε μια τεχνολογία που λογοκρίνει αυτόματα κατά την αναπαραγωγή κομματιών ήχου. Η αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας, η οποία είναι διαθέσιμη στη βάση δεδομένων Justia, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Business Insider, περιγράφει τρόπους για την αφαίρεση ανεπιθήμητων ήχων κατά το streaming.

Η αίτηση αναφέρει πως τα metadata μέσα σε ένα αρχείο ήχο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αφαιρεθεί ή να αντικατασταθεί το ανεπιθύμητο σημείο. Από εκεί και πέρα, ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής μπορεί να χρησιμοποιήσει ανάλυση πραγματικού χρόνου για να αναγνωρίσει άσεμνες λέξεις καθώς γίνεται το streaming. Για παράδειγμα, η ροή ήχου μπορεί να αναλυθεί λίγο πριν την κανονική αναπαραγωγή, κάτι που θα επιτρέψει στη συσκευή αναπαραγωγής να κάνει mute, να προσθέσει «μπιπ» ή να παρεμποδίσει με οποιονδήποτε άλλον τρόπο τον ήχο.

Όπως αναφέρει το Pitchfork, η αίτηση με τίτλο "Management Replacement and Removal of Explicit Lyrics During Audio Playback", καταχωρήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 και δημοσιεύτηκε στις 31 Μαρτίου 2016. Παρόλες τις φήμες ότι το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας έχει ήδη χορηγηθεί στην Apple, η βάση δεδομένων δείχνει πως έχει μόνο αρχειοθετηθεί η αίτηση. Αξίζει να σημειωθεί πως η Apple, όπως και πολλές ακόμα εταιρείες, κάνουν αιτήσεις για πατέντες που πολλές φορές δεν καταλήγουν στην αγορά.

  • SHARE
  • TWEET