Like A Rainbow: Η Τέχνη του Ροκ, καθημερινά στο Gallaria

Μια έκθεση που απεικονίζει την ιστορία της ροκ μουσικής από τη γέννησή της ως τις μέρες μας

24/01/2019 @ 10:30

Like A Rainbow: Η Τέχνη του Ροκ

Πρόκειται για μια έκθεση που απεικονίζει την ιστορία της ροκ μουσικής από τη γέννησή της, στα μέσα της δεκαετίας του 1950, ως τις μέρες μας.

Η ιστορία ξετυλίγεται μέσω της τέχνης του ροκ, κατά κύριο λόγο δηλαδή των ωραιότερων και πιο επιδραστικών εξωφύλλων δίσκων που εκδόθηκαν τις τελευταίες επτά δεκαετίες.

Παράλληλα, εκτίθενται αντικείμενα όπως μουσικά όργανα, συσκευές αναπαραγωγής ήχου, εισιτήρια συναυλιών, backstage passes, αυτόγραφα, φωτογραφίες και διάφορα αναμνηστικά συναυλιών.

Gallaria

Περιλαμβάνεται μια ειδική αναφορά στο φεστιβάλ Woodstock, οριακή στιγμή της ιστορίας της μουσικής αυτής, καθώς και μια ειδική προθήκη αφιερωμένη σε ένα από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα της, τους Deep Purple.

Η εικονογραφημένη αυτή ιστορία εκτυλίσσεται σε τρία επίπεδα, στον ιστορικό πύργο της Παραλίας Νέου Παντελεήμονα στο Gallaria, ξεκινώντας από το ισόγειο, τις απαρχές του ροκ, και καταλήγοντας στον δεύτερο όροφο στους σύγχρονους καιρούς.

Στον χώρο της έκθεσης προβάλλονται και σπουδαίες συναυλιακές στιγμές του ροκ.

Τα εκθέματα προέρχονται από τη συλλογή που έχει συγκεντρώσει ο παρουσιαστής/ μουσικογράφος Στάθης Παναγιωτόπουλος, ενώ η μουσειολογική επιμέλεια είναι της Εύας Μαμούρη, αρχιτεκτόνισσας/ μουσειολόγου. 

Gallaria

Η έκθεση "Like A Rainbow: Η Τέχνη του Ροκ" είναι επισκέψιμη καθημερινά κατά τις ώρες λειτουργίας του Gallaria, με ελεύθερη είσοδο.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα λεπτομερούς ξενάγησης στα εκθέματα από τον επιμελητή της έκθεσης.

Για περισσότερες πληροφορίες,

Gallaria : 6932201800, galaria.gr
Σταθης Παναγιωτοπουλος : 6944431727 skylos.gr

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET