Lars Ulrich: «Ο τρόπος με τον οποίο φτιάχνω το setlist των συναυλιών των Metallica»

Ο ντράμερ δίνει διευκρινήσεις για την «πολιτική» των live του συγκροτήματος

24/05/2017 @ 12:31

Τα setlist των show των Metallica και ο τρόπος με τον οποίο φτιάχνονται ήταν το αντικείμενο μιας πρόσφατης συνέντευξης που έδωσε ο Lars Ulrich σε ραδιοφωνικό σταθμό της Βαλτιμόρης.

«Εξετάζω τα παλιότερα setlist των συναυλιών των Metallica στην ίδια πόλη. Πηγαίνω μέχρι και 10 χρόνια πίσω. Προφανώς και υπάρχουν κάποια τραγούδια που πρέπει να παίξουμε αλλά και τα "ιδιαίτερα" κομμάτια μιας συναυλίας. Σε αυτή την κατηγορία τραγουδιών προσπαθώ να διαφοροποιούμαι. Έτσι, αν παίξαμε το "Harvester Οf Sorrow "την προηγούμενη φορά θα βάλω το "Through Τhe Never" ή το "Breadfan" στην επικείμενη. Προσπαθώ να εναλλάσσω 8-10 "ιδιαίτερα" κομμάτια ανά setlist έτσι ώστε να δίνουμε στους fans, κάθε φορά, μια διαφορετική εμπειρία». 

«Από τη στιγμή που ξεκινήσαμε να γράφουμε όλες τις συναυλίες μας, το 2003 ή το 2004, δεν έχουμε παίξει το ίδιο setlist δεύτερη φορά. Δεν έχει να κάνει μόνο με τους οπαδούς αλλά και με εμάς. Μας κρατά σε εγρήγορση», καταλήγοντας:

«Παλαιότερα παίζαμε το ίδιο setlist για εβδομάδες. Όταν έλεγα στον υπεύθυνο φωτισμού ότι σκέφτομαι να αλλάξω μερικά κομμάτια μου απαντούσε πως πρέπει να του δίνω περιθώριο τριών ημερών. Αυτό δεν ήταν rock 'n' roll».

  • SHARE
  • TWEET