«Για αυτό δεν με ενδιαφέρει η τεχνική»

Ο Lars Ulrich αποκαλύπτει τι θέλει να δώσει με το παίξιμό του

30/12/2016 @ 10:49

Σε μια νέα συνέντευξη στην εκπομπή "Talk Is Jericho", ο Lars Ulrich εξήγησε πως έγινε με τα χρόνια, το θεμέλιο του ρυθμού (groove) των Metallica ενώ έχασε το ενδιαφέρον του για να γίνει τεχνικά άρτιος και επικεντρώθηκε στο να κρατά σταθερό ρυθμό.

«Στην αρχή όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Ποτέ δεν πήρα μαθήματα είναι η αλήθεια. Ηχογραφούσαμε δίσκους, κάναμε περιοδείες. Δυο-τρία χρόνια πριν, απλά ήθελα να γίνω μέλος των Diamond Head ή των Motorhead. Τώρα δηλαδή πρέπει να μάθω να παίζει κιόλας;»

«Tην περίοδο του "Justice" ένιωσα πως πρέπει δείξω τεχνική και να κάνω τρελά πράγματα, καθώς υπήρχαν οι φοβεροί Dave Lombardo και Charlie Benante και ώθησα τον εαυτό μου. Γύρω στο '89 σκέφτηκα όμως να κουλάρω. Να βοηθήσω τα riffs, να κάνω το καλύτερο που μπορώ για το τραγούδι»

«Το μόνο που πάντα μου αρέσει είναι το "four-on-the-floor" του Phil Rudd  (μια τεχνική στην οποία οι ντράμερ χτυπούν το μπάσο-τύμπανο συνεχώς και σταθερά στο ρυθμό). Σταμάτησα πλέον να ενδιαφέρομαι για το παραπάνω. Ας αφήσω τον Lombardo να είναι ο Lombardo. Είχα και εγώ την κρίση μου, αλλά την έβγαλα από μέσα μου τα 25 και βάλε τελευταία χρόνια».

Διαβάστε από εδώ τον Κώστα Πολύζο να εξηγεί από τι είναι φτιαγμένος ο Δανός ντράμερ.

  • SHARE
  • TWEET