Στα σκαριά ντοκιμαντέρ για τον John Belushi

Ο «βίος και η πολιτεία» του κωμικού στην μεγάλη οθόνη

24/05/2016 @ 11:19

Ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή του John Belushi παίρνει το δρόμο της παραγωγής.

Ο σκηνοθέτης RJ Cutler και ο παραγωγός John Battsek κατάφεραν να πάρουν τη συναίνεση της χήρας του αμερικάνου κωμικού, Judith Belushi Pisano, η οποία για πρώτη φορά δέχεται να συνεργαστεί για ένα ντοκιμαντέρ που αφορά τον «βίο και την πολιτεία» του εκλιπόντος συζύγου της, πρωταγωνιστή των cult κωμωδιών "The Blues Brothers" και "Animal House".

«Ο Belushi ήταν ένας από τους πρώτους ήρωές μου. Ήταν στο κέντρο της εποχής που ο κινηματογράφος, η τηλεόραση και η μουσική έπαιζαν ουσιαστικό ρόλο στην κουλτούρα της Αμερικής», αναφέρει ο Cutler σε σχετική δήλωσή του. «Εκείνη την εποχή ο John είχε το νούμερο 1 show στην τηλεόραση, το νούμερο 1 φιλμ στο box office και τον νούμερο 1 δίσκο των charts. Στο ντοκιμαντέρ έχουμε σκοπό να εξερευνήσουμε την μοναδική του ιδιοφυία και την καλλιτεχνική επιρροή που ασκεί ακόμα και στις μέρες μας».

Ο Battsek προσθέτει: «Είναι ένα φιλμ που ήθελα να κάνω πολλά χρόνια καθώς είμαι ένας μεγάλος θαυμαστής του Belushi. Η συνεργασία με την Judy για πρώτη φορά επίσημα, θα δώσει στο ντοκιμαντέρ αυθεντικό κύρος».

Να θυμήσουμε πως ο John Belushi πέθανε το 1982 σε ηλικία 33 ετών μετά από μίξη και υπερβολική χρήση κοκαΐνης και ηρωίνης.

  • SHARE
  • TWEET