John Baizley: «Πρέπει να είσαι φτωχός, προκειμένου να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου»

Ο frontman των Baroness μίλησε και για το ατύχημα της μπάντας το 2012

03/05/2018 @ 09:33

Ο John Baizley των Baroness, σε πρόσφατη συνέντευξή του, αναφέρθηκε στις ατυχίες που είχε στη ζωή του και αναφέρθηκε και στο ατύχημα που είχε το συγκρότημα το 2012.

«Είχα πολλές άτυχες στιγμές. Επέζησα από συγκρούσεις λεωφορείων, ήμουν άτυχος στις διαπροσωπικές μου σχέσεις. Ο μόνος τρόπος για να μην πέσω σε κατάθλιψη είναι να μετατρέπω τις άσχημες σκέψεις μου σε κομμάτια και μουσική.

Δεν ξεκίνησα να παίζω μουσική για να έχω κάποιον πάνω από το κεφάλι μου να μου λέει τι να κάνω. Όταν ήμουν νεότερος, άλλαζα συνέχεια δουλειές, προκειμένου κάποια στιγμή να έχω τα λεφτά να ασχοληθώ με τη μουσική. Πρέπει βασικά να είσαι φτωχός για να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου. Άμα δεν έχεις λεφτά, βρίσκεις τρόπους να είσαι δημιουργικός και προσπαθείς αυτή η δημιουργικότητα να αρέσει και στους άλλους.

Όταν ξεκινήσαμε τις περιοδείες σαν DIY μπάντα, περάσαμε δύσκολα. Από τα 23 μου προσπαθώ να πετύχω πολλά πράγματα, ίσως περισσότερα από όσα μπορώ στην πραγματικότητα.»

Ο Baizley μίλησε και για το ατύχημα με λεωφορείο που είχε η μπάντα το 2012.

«Τρακάραμε στις 15 Αυγούστου του 2012. Όταν ήμουν σε θέση να πετάξω, μετά από δύο μήνες, πήγα στην Αμερική, όπου μου είπαν ότι θα είμαι σε αναπηρικό καροτσάκι για αρκετό καιρό. Η θέληση μου να μείνω σε αυτή την μπάντα και η πίστη μου σε αυτή έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ανάρρωσή μου. Το πείσμα και η φιλοδοξία μου με ωθούν να πάω μπροστά. Αυτά μας ώθησαν να παίξουμε live οκτώ μήνες μετά το ατύχημα.

Όταν παίξαμε για πρώτη φορά μετά το ατύχημα, αυτή η πρώτη νότα μου δημιούργησε την ανάγκη για καινούριο υλικό. Δεν υπήρξε περιορισμός στη δημιουργικότητα μας. Είχα ήδη αρκετό άγχος και στρες για αυτό τον δίσκο. Αυτά δημιουργούν μια φωτιά μέσα μου που με αναγκάζει να κάνω πολλά πράγματα.»

Μπορείτε να διαβάσετε την κριτική του τελευταίου δίσκου των Baroness, "Purple", εδώ.

  • SHARE
  • TWEET