Joe Bonamassa: «Με τα πρώτα μου λεφτά πήρα το Super Nintendo»

Ο γνωστός blues κιθαρίστας θυμάται την πρώτη του συναυλία

21/11/2017 @ 12:53

Ο  Joe Bonamassa, σε συνέντευξη του στο Guitarist Magazine, μίλησε για το πρώτο του live show, σε ηλικία 12 ετών.

«Η πρώτη μου επαγγελματική συναυλία ήταν στις 8 Νοεμβρίου 1989. Η είσοδος ήταν πέντε δολάρια και ήρθαν περίπου εξακόσια άτομα. Βγάλαμε περίπου 3.000 δολάρια, τα οποία μοιράστηκαν στην μπάντα και κάλυψαν τα έξοδα της συναυλίας, και στο τέλος έμεινα με 500 δολάρια».

«Με αυτά τα λεφτά αγόρασα το Super Nintendo και ένα σετ πένες του Joe Barden. Εννοείται ότι έτσι έφυγαν όλα μου τα λεφτά, και βασικά τριάντα χρόνια τώρα, αυτή είναι η ιστορία της ζωής μου».

Ρωτήθηκε επίσης για το χειρότερο ταξίδι που έχει κάνει για μια συναυλία, απαντώντας:

«Πέρασα περίπου εικοσιεννέα ώρες στον αέρα και επτά με οκτώ ώρες στην κόλαση πετώντας από το Adelaide της Αυστραλίας στο Λονδίνο για να παίξω με τον Jack Bruce το 2011. Ήταν μόλις είχε πεθάνει ο Gary Moore και αυτός μαζί με τον Jack είχαν κλείσει συναυλία στο Royal Festival Hall. Μόλις με ρώτησαν αν θέλω να αναπληρώσω τον Moore, εννοείται ότι δέχτηκα. Όμως για τον επόμενο μήνα ήμουν σαν νυκτόβιο ζώο επειδή κάποιες πτήσεις είχαν καθυστέρηση. Αλλά άξιζε και θα το ξαναέκανα για να παίζω πάλι μαζί με τον Jack».

Υπενθυμίζουμε ότι οι Black Country Communion κυκλοφόρησαν το νέο τους δίσκο το Σεπτέμβρη. Μπορείτε να διαβάσετε εδώ την κριτική του δίσκου από τον Αντώνη Μουστάκα.

  • SHARE
  • TWEET