Οι Guns N’ Roses «κόβουν» ρατσιστικό κομμάτι από την επανέκδοση του Appetite For Destruction

Το "One Ιn Α Million" εκτός του "Locked N’ Loaded" box set

08/05/2018 @ 10:40

Οι Guns N' Roses ανακοίνωσαν πρόσφατα ένα box set με την επανέκδοση του "Appetite For Destruction", το οποίο εκτός των άλλων περιέχει και αρκετά bonus tracks, μεταξύ των οποίων και τα κομμάτια του "G N’ R Lies" EP (1988). Εκτός από ένα…

Το "One Ιn Α Million", στο οποίο ο Axl Rose τραγουδάει ορισμένους ρατσιστικούς στίχους και εκφράζει τα συναισθήματά του εναντίον των gay, παραλείφθηκε.

Το αμφιλεγόμενο κομμάτι είχε δημιουργήσει αντιδράσεις την εποχή της κυκλοφορίας του με τον Rose να δηλώνει σε μια συνέντευξή του στο Rolling Stone, το 1989:

«Γιατί άραγε οι μαύροι αποκαλούν ο ένας τον άλλον "nigger" χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα ενώ όταν ένας λευκός χρησιμοποιεί τη λέξη, ξαφνικά, μετατρέπεται σε μεγάλη προσβολή; Δεν μου αρέσει να μου ορίζουν πως θα εκφραστώ. Χρησιμοποίησα τη συγκεκριμένη λέξη θέλοντας να περιγράψω κάποιον ο οποίος σου δημιουργεί πρόβλημα. Η λέξη "nigger" δε σημαίνει απαραίτητα, μαύρος». 

Για τους στίχους "Immigrants and faggots/They make no sense to me/They come to our country/And think they'll do as they please", o frontman των Guns N' Roses είχε εξηγήσει στην ίδια συνέντευξη πως έχουν να κάνουν με κάποιες αρνητικές εμπειρίες του παρελθόντος.

«Είχα αρνητικές εμπειρίες και με τις δυο, αυτές, ομάδες ανθρώπων. Ίσως θα έπρεπε να γίνω πιο συγκεκριμένος λέγοντας "Joe Schmoladoo" και "faggots". Αλλά γίνεται αστείο! Συνόψισα, γράφοντας …immigrants»

Να θυμίσουμε πως στο αρχικό εξώφυλλο του G N’ R Lies υπήρχε μια σημείωση για το εν λόγω κομμάτι που ανέφερε: 

«This song is very simple and extremely generic or generalized, my apologies to those who may take offense»

  • SHARE
  • TWEET