Στο φως ο άγνωστος gospel θησαυρός του Bob Dylan

100 ανέκδοτα τραγούδια στον νέο τόμο της συλλογής "Trouble No More"

12/10/2017 @ 17:53

Ο Bob Dylan ξεκίνησε το 1978 να γράφει gospel τραγούδια σε τόσο φρενήρεις ρυθμούς που η δισκογραφική του αδυνατούσε να τα εκδώσει όλα, ακόμη και αφού τον άφησε να κυκλοφορήσει δύο christian δίσκους με μόνο δέκα μήνες απόσταση μεταξύ τους.

Πολλά από εκείνα τα τραγούδια που δεν τα κατάφεραν τότε να συμπεριληφθούν σε κάποιον δίσκο, ακούστηκαν live στις gospel περιοδείες του Dylan, από το '79 μέχρι το '81, και γρήγορα κυκλοφόρησαν ως bootleg στην κοινότητα των «πιστών» του 'Zimmy'. Υπήρξαν όμως και πολλά που δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας και δεν βγήκαν από το δωμάτιο πρόβας...

Ένα απ’ αυτά, τα λιγότερο «τυχερά» gospel διαμάντια είναι και το "Making A Liar Out Of Me", του οποίου ο τίτλος έχει αναφερθεί ως γνωστός στο βιβλίο του Clinton Heylin, "Still On The Road: The Songs Of Bob Dylan, 1974–2006", αλλά δεν υπήρχε καμία άλλη πληροφορία σχετικά με αυτό.

Τώρα, ο Bob Dylan το μοιράζεται με τον κόσμο, μέσω της επερχόμενης έκδοσης "Trouble No More - The Bootleg Series Vol. 13 / 1979-1981". Το boxset θα περιλαμβάνει άλλα 99 προηγουμένως ανέκδοτα τραγούδια του που διατρέχουν την gospel εποχή του Dylan, στην οποία ανήκουν τα άλμπουμ "Slow Train Coming", "Saved" και "Shot Of Love". 

Η συλλογή με τα εννέα CD, που θα βγει στα δισκοπωλεία στις 3 του Νοέμβρη από τις Columbia Records/Legacy Recordings, συνοδεύεται από μια νέα ταινία για την περίοδο.

Το "Making A Liar Out Of Me" είναι διαθέσιμο για ακρόαση εδώ - μέσω του Rolling Stone - μέχρι στιγμής μόνο για αμερικανικές IP.

  • SHARE
  • TWEET