Γιατί οι Nirvana διάλεξαν το "The Man Who Sold the World";

Μέλη των Foo Fighters αποκαλύπτουν την σχέση τους με τον David Bowie

18/02/2016 @ 14:33

Λίγες μόλις μέρες μετά την επανεκτέλεση της διασημότερης διασκευής σε τραγούδι του David Bowie, μαζί με τον Beck σε pre-party των φετινών βραβείων Grammy, οι Foo Fighters Dave Grohl και Pat Smear συμμετείχαν σε video tour στα στέκια του Bowie στο Los Angeles, για λογαριασμό του Playboy.

Ο Smear παραδέχτηκε δε ότι συνήθιζε να παίρνει από πίσω τον αστέρα της rock στις βόλτες του στο L.A. τα μέσα της δεκαετίας του '70.

Κατά τη διάρκεια της βόλτας, ο ίδιος αποκάλυψε πώς οι Nirvana αποφάσισαν να διασκευάσουν το "The Man Who Sold the World" για την ακουστική εμφάνισή τους στο MTV: Ο Smear και ο Cobain απλώς άκουγαν κάποιους δίσκους, όταν αποφάσισαν ότι χρειάζονταν μια διασκευή για τη συγκεκριμένη βραδιά.

Τελικώς, ο Kurt δήλωσε ότι επιθυμούσε να διασκευάσει ένα τραγούδι του Bowie και ήταν ο Smear που επέλεξε από τον ομώνυμο δίσκο το "The Man Who Sold the World", αφού βρήκε το άλμπουμ στην συλλογή του Cobain.

«Παίξαμε στο 50ο πάρτι γενεθλίων του, στο Madison Square Garden και αυτή ήταν η τελευταία φορά που τον είδα. Nα ήταν το 1997; Περίπου πριν από δύο χρόνια, με προσέγγισαν από αυτή την ταινία για να τους γράψω ένα τραγούδι, έτσι σκέφτηκα ‘Ίσως πρέπει να βάλω κάποιον άλλο να τραγουδήσει, θα γράψω την μουσική και στη συνέχεια θα βάλω κάποιον άλλο τραγουδιστή’. Και τότε σκέφτηκα, ‘Εγώ θα ρωτήσω και θα δούμε αν ο David θα ήθελε να το κάνει’», ο Grohl είπε στον Smear. «Έτσι, την επόμενη μέρα έλαβα ένα email που έγραφε ‘Είδα την ταινία και για να είμαι ειλικρινής, δεν είναι για μένα’. Μου έγραψε: ‘Δεν έχω φτιαχτεί για αυτούς τους καιρούς’

Η ανταλλαγή email συνεχίστηκε με τον Grohl να ευχαριστεί τον Bowie που το έλαβε υπόψη του και τον Bowie να απαντά: «Εντάξει, τώρα που όλα κανονίστηκαν, fuck off»!

Ο Grohl ακόμα δεν είναι σίγουρος για το αν ο Bowie αστειεύτηκε ή σοβαρολογούσε, έτσι η ανταλλαγή συνεχίστηκε με τον Grohl να λέει ότι θα έβλεπε τον Bowie στην μεγάλη συναυλία για τα επόμενα γενέθλιά του στο Madison Square Garden. Τότε ο Bowie απάντησε «Όχι πια γενέθλια. Έχω ξεμείνει από δαύτα». Ο Bowie στη συνέχεια έστειλε ακόμα ένα email: «Αλλά αυτό ήταν ένα πραγματικά διασκεδαστικό βράδυ, έτσι δεν είναι;».

Ωστόσο, Grohl σημειώνει ότι ο Bowie έκανε συχνά πλάκες μέσω e-mail, όπως το ότι ευχήθηκε μια φορά στον ντράμερ «Ευτυχές το Νέο Έτος!» μέσα Μαρτίου.

  • SHARE
  • TWEET