Ghost: Αποτυχία συμβιβασμού του Forge με τα πρώην μέλη που κατέθεσαν μηνύσεις

«Οι άνθρωποι έχουν την τάση να θέλουν να αισθάνονται ότι είναι πολύ σημαντικοί για κάτι»

14/11/2017 @ 12:21

Σύμφωνα με άρθρο του Σουηδικού Corren.se, οι προσπάθειες του frontman και ιδρυτή των Ghost, Tobias Forge, για εξεύρεση μιας κοινής λύσης με τα πρώην μέλη του συγκροτήματος που είχαν καταθέσει μήνυση εναντίον του νωρίτερα μέσα στο τρέχον έτος, κατέστησαν άκαρπες.

Οι τέσσερις μουσικοί κατηγόρησαν τον Forge για διαφυγόντα κέρδη, λόγω μη απόδοσης σε αυτούς του νόμιμου ποσοστού από τις πωλήσεις των δίσκων και τις παγκόσμιες περιοδείες των Ghost.

Την Δευτέρα (13 Νοέμβρη), έλαβε χώρα μια «προφορική προετοιμασία» της δίκης σε δικαστήριο του Linköping της Σουηδίας.

Ο ίδιος ο Forge απουσίασε από την εν λόγω διαδικασία, αλλά εκπροσωπούνταν από την νομικό του σύμβουλο Ann-Charlotte Söderlund Björk. Δύο από τους τέσσερις ενάγοντες, ο Simon SöderbergAlpha, μέλος των Ghost από το 2010 μέχρι το 2016) και ο Mauro RubinoAir, μέλος των Ghost από το 2011 μέχρι το 2016), ήταν παρόντες.

Ο προεδρεύων δικαστής ρώτησε τα συμβαλλόμενα μέρη εάν είχαν κάποιο ενδιαφέρον στο να βρεθεί εξωδικαστική λύση - επιθυμία να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός, προκειμένου να αποφευχθεί μια χρονοβόρα και δαπανηρή κύρια διαπραγμάτευση. Οι αντίδικοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον και οδηγήθηκαν σε αίθουσα διαπραγματεύσεων.

Όμως, μετά από κάποιες ώρες, έγινε ξεκάθαρο ότι δεν ήταν δυνατός ο συμβιβασμός και η διαδικασία έληξε άκαρπη.

Η αρχική αγωγή, η οποία κατατέθηκε στο περιφερειακό δικαστήριο του Linköping, όπου οι Ghost είχαν αρχικά την βάση τους, ισχυρίστηκε ότι ο Forge ελέγχει αποκλειστικά τις επιχειρηματικές υποθέσεις του συγκροτήματος χωρίς την συμβολή οποιουδήποτε άλλου από την ομάδα. Επιπλέον, οι τέσσερις μουσικοί δήλωσαν ότι υπήρχε συμφωνητικό συνεργασίας μεταξύ τους και του Forge, που ανέθετε στον Tobias να αναλάβει τα καθήκοντα διαχείρισης της εταιρείας.

Σε μια δήλωση που εξηγεί την αγωγή, οι τέσσερις μουσικοί και πρώην Nameless Ghouls αποκάλυψαν επίσημα την ταυτότητά τους ως Söderberg, Rubino, Henrik Palm (Eather, μέλος των Ghost από το 2015 έως 2016) και Martin Hjertstedt (Earth, μέλος των Ghost από το 2014 έως το 2016).

Τον Ιούνιο, ο Forge κατέθεσε επίσημη απάντηση στην αγωγή, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ κάποιος «νομικός συνεταιρισμός» μεταξύ αυτού και των τεσσάρων μουσικών σχετικά με τις δραστηριότητες των Ghost και εξηγώντας ότι «κανένας από τους ενάγοντες δεν ήταν παρών κατά τη στιγμή του» σχηματισμού του συγκροτήματος και ότι το μόνο έργο τους ήταν να «ερμηνεύσουν» και να «εκτελέσουν» τα μουσικά έργα και το εικαστικό πλαίσιο που ο Forge είχε δημιουργήσει, παράγει και αποφασίσει, όλα σύμφωνα με τις οδηγίες του. Για τις προσπάθειές τους, είπε, οι μουσικοί έλαβαν συγκεκριμένο μισθό.

Τα τέσσερα πρώην μέλη, γνωστά στο παρελθόν χωρίς τα ονόματά τους, ισχυρίζονται ότι μεταξύ των ετών 2010 και 2016, ο Forge ποτέ δεν τους είπε ότι θεωρούσε τους Ghost ως μια one-man επιχείρηση και προσωπικό project. «Αντίθετα, ο Tobias Forge πάντα τόνιζε ότι ήταν μια συνεργασία στην οποία όλοι συμμετείχαν και θα συμμετείχαν στο κέρδος όταν η επιχείρηση γινόταν κερδοφόρα», έγραψαν. Η πρώτη φορά που ο Tobias Forge, μέσω της διοίκησης του συγκροτήματος, ανέφερε ότι τους είδε ως μισθωτούς μουσικούς και όχι ως πλήρη μέλη της μπάντας ήταν στο πλαίσιο μιας σύμβασης που υποβλήθηκε τον Απρίλιο του 2016. Αυτή η πρόταση απορρίφθηκε αργότερα.

Ο Forge, ο οποίος δίνει ο ίδιος όλες τις συνεντεύξεις του συγκροτήματος ως Nameless Ghoul, απέλυσε ολόκληρο το lineup στα τέλη του 2016 και έφερε μια νέα ομάδα μουσικών.

Εξήγησε: «Είμαι στο συγκρότημα από τότε που το ίδρυσα και άρχισα να γράφω τραγούδια γι 'αυτό το 2006. Σήμερα υπάρχει μια χούφτα πολύ καινούργιων μελών, ναι, αλλά υπάρχουν περίπου 10 με 15 άτομα που εισέρχονται και εξέρχονται της μπάντας, οπότε υπήρξε πολλή εναλλαγή»

και πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι έχουν την τάση να θέλουν να αισθάνονται ότι είναι πολύ σημαντικοί για κάτι και αν δεν είναι ζωτικής σημασίας να είναι εκεί, θα υπάρξει μια μικρή τριβή εκεί».

  • SHARE
  • TWEET