Flea: «Το ροκ είναι μια νεκρή υπόθεση»

Ο μπασίστας των Red Hot Chili Peppers δηλώνει απογοητευμένος

23/05/2016 @ 10:55

Ο μπασίστας των Red Hot Chili Peppers, Flea διατυπώνει τις σκέψεις του για τη ροκ μουσική των ημερών μας σε συνέντευξη που δίνει στον …κιθαρίστα των Pearl Jam, Mike McCready για το Pearl Jam Radio.

Στη συνέντευξη ο Flea αναπολεί τη δεκαετία του '90, περιγράφοντας τη ζωή ενός μουσικού που παίζει σε μια μπάντα της εποχής και καταλήγοντας στο παρόν αναφέρει πως η ροκ μουσική είναι, πλέον, μια νεκρή υπόθεση.

«Θυμάμαι πόσο ενθουσιασμένος ένοιωθα που παίζαμε με τους Pearl Jam και τους Smashing Pumpkins γιατί οι μέρες εκείνες ήταν όμορφες για το σύνολο της ροκ μουσικής. Αρκετές φορές, σκέφτομαι πως το ροκ σαν φόρμα, είναι πλέον, μια νεκρή υπόθεση. Δεν έχει να πάρει τίποτα από εμάς ή τους Pearl Jam, δυο συγκροτήματα με πολλές ομοιότητες και αρκετή ενέργεια», αναφέρει ο Flea με έντονα τα σημάδια απογοήτευσης.

Και συνεχίζει: «Όταν ήμουν παιδί και ξεκινούσα να λέω πως θα ήθελα να κάνω ένα ροκ συγκρότημα όλοι μου έλεγαν πως είμαι τρελός και πως θα έπρεπε να ψάξω να βρω μια νορμάλ δουλειά. Δεν τους έδινα όμως ιδιαίτερη σημασία γιατί σκεφτόμουν πως αυτό ήθελα πραγματικά και ότι αυτό έχει ουσιαστική σημασία για μένα. Ήμουν αλλόκοτος, νευρωτικός και μοναχικός σε όλη μου τη ζωή. Πάντα ήμουν το παιδί που όλοι αποκαλούσαν "περίεργο" στο σχολείο. Ανακαλύπτοντας το punk-rock ένοιωσα σα το σπίτι μου».

Και η ιδιαίτερη εξομολόγηση του Flea καταλήγει: «Στις μέρες μας, όταν ένα παιδί αποφασίσει πως θέλει να μπει σε ένα ροκ συγκρότημα όλοι του λένε πως είναι μια καλή ευκαιρία να βγάλει χρήματα. "Βρες έναν καλό μάνατζερ, έναν image maker, ένα δικηγόρο και ξεκίνα". Τα βλέπουν όλα σαν επιχείρηση».

  • SHARE
  • TWEET