Έρευνα: Οι Ευρωπαίοι συλλέκτες δίσκων είναι μοναχικοί μεσήλικες

Η πλειοψηφία των Βρετανών αγοραστών διαφέρει πολύ από τους Αμερικανούς συλλέκτες ηλικιακά

11/08/2016 @ 17:37

Η αναβίωση του βινυλίου συνεχίζει να κερδίζει φανατικούς υποστηρικτές και οι επανεκδόσεις πληθαίνουν ολοένα για να ικανοποιήσουν τις αγοραστικές ανάγκες του αυξανόμενου πλήθους των ανά την υφήλιο συλλεκτών.

Κι ενώ η συλλεκτική μανία αποδίδεται συνήθως με ευκολία σε νεαρής ηλικίας μουσικόφιλους, που συχνά φέρουν και την ταμπέλα του χίπστερ, νέα έρευνα έρχεται να υποδείξει ακριβώς το αντίθετο: Μεγάλο μέρος των συλλεκτών δίσκων βινυλίου είναι μεσήλικες.

Σε πρόσφατη έρευνα αγοράς που διενεργήθηκε από την εταιρεία YouGov, η φετινή λίστα των αγοραστών βινυλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε αυτό που κάθε συχνός επισκέπτης του Discogs μάλλον γνωρίζει, ότι δηλαδή η πλειονότητα των θιασωτών του «βινυλιακού» κινήματος είναι μοναχικοί, εσωστρεφείς τύποι που προτιμούν το κυνήγι της μουσικής από οποιαδήποτε κοινωνική διάδραση.

Ειδικότερα, η μελέτη αποκαλύπτει ότι το 56% των φίλων του βινυλίου προτιμούν να κρατούν τα συναισθήματά τους για τον εαυτό τους, ενώ το 69% απολαμβάνουν να περνούν χρόνο μόνοι.

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να αγοράζουν δίσκους για λόγους ηθικής τάξης, μιας και το 59% πιστεύει πώς η πειρατεία είναι λάθος και όντως σκοτώνει την μουσική.

Η πλειοψηφία των Βρετανών αγοραστών βινυλίου τοποθετείται ηλικιακά ανάμεσα στα 45 και τα 54 χρόνια. Αυτό βέβαια διαφέρει από το αποτέλεσμα αντίστοιχης έρευνας στις ΗΠΑ, όπου οι ηλικίες των περισσότερων συλλεκτών είναι από 18 μέχρι 24 έτη. Η Ευρώπη δεν λέγεται άδικα και Γηραιά ήπειρος...

  • SHARE
  • TWEET