Νέα συλλογή ...διασκευάζει τον «βασιλιά της slide κιθάρας» Elmore James

Tom Jones, Billy Gibbons και Warren Haynes υποκλίνονται στον επιδραστικό καλλιτέχνη των blues

26/01/2018 @ 11:18

Ένα νέο άλμπουμ με διασκευές κομματιών του «βασιλιά της slide κιθάρας» Elmore James αναμένεται να κυκλοφορήσει, στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από τη γέννηση του επιδραστικού καλλιτέχνη των blues.

Στo "Strange Angels: In Flight With Elmore James", καλλιτέχνες όπως η Allison Moorer, η Shelby Lynne, ο Tom Jones, ο Keb’ Mo, ο Jamey Johnson, ο Rodney Crowell, ο Warren Haynes (Gov't Mule) και ο Billy Gibbons (ZZ Top), μεταφέρουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο τη μουσική του James στο ευρύ κοινό.

«Ο Elmore ήταν η γέφυρα ανάμεσα στον Robert Johnson και τον Duane Allman», αναφέρει ο Haynes. «Ο ήχος της slide κιθάρας του παραμένει επίκαιρος και στην εποχή του ήταν κάτι το ξεχωριστό. Όταν συνδυάσεις το βρώμικο αυτό παίξιμο με την ιδιαίτερη φωνή του μεταφέρεσαι αυτόματα στα θεμέλια του rock and roll».

Γεννημένος το 1918 στο Richland του Mississippi, ο Elmore James έζησε την ίδια εποχή με τον Robert Johnson. Όταν μετακινήθηκε στο Chicago δημιούργησε τους Broom Dusters και συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως ο Muddy Waters και ο Howlin’ Wolf. Πέθανε το 1963 σε ηλικία, μόλις, 45 ετών αλλά το αποτύπωμά του έμεινε ανεξίτηλο στην αμερικανική μουσική. 

  • SHARE
  • TWEET