«Έφυγε» η Aretha Franklin

Η «βασίλισσα της soul» απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών

14/08/2018 @ 13:13

Πέθανε σε ηλικία 76 ετών η Aretha Franklin, η επονομαζόμενη «βασίλισσα της soul» και μια από τις μεγαλύτερες μορφές στην Ιστορία της μουσικής.

Η μεγάλη ντίβα άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στο Ντιτρόιτ με την οικογένεια της γύρω της.

Η διάσημη Αμερικανίδα τραγουδίστρια ήταν βαριά άρρωστη τους τελευταίους μήνες, καθώς το 2010 διεγνώσθη με καρκίνο ενώ τραγούδησε για τελευταία φορά τον Νοέμβριο του 2017 για λογαριασμό του ιδρύματος του Elton John κατά του AIDS.

Έχει ερμηνεύσει κλασικά τραγούδια όπως τα "Respect", "Chain of Fools", "I Say a Little Prayer", "Think", "I Never Loved a Man (The Way I Love You)",  "Baby I Love You", "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman", "A Rose Is Still A Rose", "Spanish Harlem" μεταξύ πολλών ακόμα.
   
Γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1942 στο Μέμφις του Τενεσί. Συνθέτης αλλά και εξαιρετική πιανίστρια, με απίστευτο εύρος φωνής, έχοντας τραγουδήσει από rock, blues, pop, gospel ακόμα και opera. Η τελευταία συναυλία στην οποία εμφανίστηκε ήταν τον Αύγουστο του 2017 στη Φιλαδέλφεια στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ. «Ήταν ένα μαγευτικό θέαμα δεδομένου ότι έδινε ήδη μάχη με την εξάντληση και την αφυδάτωση» είχαν γράψει τα Μέσα.

Κατά τη διάρκεια της μακράς της σταδιοδρομίας, η διάσημη τραγουδίστρια κέρδισε αμέτρητα βραβεία και κάθε ύψιστη διάκριση των ΗΠΑ. Ανάμεσά τους, 20 βραβεία Grammy, η φωνή της ανακηρύχθηκε ως εθνικός θησαυρός το 1985 ενώ ήταν η πρώτη γυναίκα που εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame το 1987.

  • SHARE
  • TWEET