Ο Eddie Van Halen καταθέτει μήνυση εναντίον κινηματογραφιστή

Ο Andrew Bennett βιντεοσκόπησε πρόβες των Van Halen πάνω από μια δεκαετία πριν

27/01/2018 @ 19:24

Σύμφωνα με το TMZ, ο Eddie Van Halen κατέθεσε αγωγή κατά κινηματογραφιστή που προσελήφθη για να βιντεοσκοπήσει πρόβες των Van Halen πάνω από μια δεκαετία πριν!

Η βιντεοσκόπηση είχε τότε σαν στόχο «πιθανώς ένα DVD ή κάποιο video project». Ο κιθαρίστας τώρα ισχυρίζεται ότι δεν του άρεσαν τα αποτελέσματα της συνεργασίας και διέκοψε το ντοκιμαντέρ, ενώ κατηγορεί τον Andrew Bennett ότι πλέον προσπαθεί να πουλήσει το υλικό που παράνομα διατηρεί ακόμη στην κατοχή του χωρίς καμία άδεια από τον ίδιο ή το συγκρότημα.

Το εν λόγω υλικό βιντεοσκοπήθηκε το 2006 κατά την διάρκεια προβών και περιλαμβάνει τον Eddie και τον γιο του, Wolfgang Van Halen, στο μπάσο, αλλά και τον Alex Van Halen στα ντραμς, προφανώς πριν την επανένωση με τον τραγουδιστή David Lee Roth.

Σε νομικά έγγραφα τα οποία επικαλείται το ρεπορτάζ του TMZ, ο Eddie αναφέρει ότι ο Bennett τον εκβίασε ότι θα κυκλοφορήσει ο ίδιος το υλικό κάποια χρόνια μετά, ισχυριζόμενος ότι δεν πληρώθηκε ποτέ. Ο κιθαρίστας βεβαιώνει ότι είχε διευθετήσει το θέμα το 2015 και πήρε τα δικαιώματα του video ως μέρος του τότε διακανονισμού, αλλά, σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά του, ο Bennett προσπαθεί και πάλι τώρα να πουλήσει το υλικό και μάλιστα έδωσε στην δημοσιότητα και ένα trailer, μέσα από το site του, 5150vault.com.

Αν και ο Van Halen κατάφερε να ανασταλεί η λειτουργία του εν λόγω ιστότοπου λόγω παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων, ο Bennett έφτιαξε έναν νέο με παρόμοια διεύθυνση το οποίο και περιέχει σύνδεσμο με ένα preview video των επίμαχων προβών.

Ο Eddie ζητάει τώρα από την δικαιοσύνη την αφαίρεση του video από το Διαδίκτυο, την επιβολή περιοριστικών μέτρων στον Bennett ώστε να μην μπορεί να πουλήσει ή να δημοσιεύσει το υλικό, καθώς και την κάλυψη των εξόδων της δικαστικής διαμάχης και αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Νωρίτερα μέσα στον Γενάρη, ο πρώην μπασίστας των Van Halen, Michael Anthony, είχε επιβεβαιώσει ότι ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με την πρώην μπάντα του βρίσκεται στην φάση της παραγωγής.

Το 2018 το ομότιτλο ντεμπούτο της μπάντας «κλείνει» τα σαράντα χρόνια κυκλοφορίας.

  • SHARE
  • TWEET