Πρώτος solo δίσκος για τον Ed O'Brien των Radiohead

Η Βραζιλία πηγή έμπνευσης του κιθαρίστα

10/10/2016 @ 12:09

Ο κιθαρίστας των Radiohead, Ed O'Brien αποκάλυψε πως ο πρώτος του solo δίσκος θα κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο.

Ακολουθώντας τα βήματα του Thom Yorke, του Johnny Greenwood και του Phil Selway, ο O'Brien δηλώνει έτοιμος να κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ μακριά από τους Radiohead.

«Η ιδέα για ένα προσωπικό δίσκο υπήρχε και πλέον οι συνθήκες ωρίμασαν. Θα τον κυκλοφορήσω μέσα στο 2017”, δηλώνει ο O'Brien σε συνέντευξή του.

Αναφερόμενος στην έμπνευση και από πού αυτή αντλήθηκε, ο μουσικός σημειώνει: «Τα παιδιά μου γεννήθηκαν το 2004 και το 2006. Είχα πει στα υπόλοιπα μέλη της μπάντας πως μετά από 5 χρόνια θα πάρω την οικογένειά μου και θα πάμε να ζήσουμε στη Βραζιλία για ένα χρόνο. Είχα ζήσει τόσες περιπέτειες με το συγκρότημα και πλέον είχε φτάσει η στιγμή να ζήσω μερικές και με την οικογένειά μου».

Και συνεχίζοντας: «Έτσι, πήγαμε και ζήσαμε στη Βραζιλία και πιο συγκεκριμένα σε μια φάρμα με ένα μικρό σπίτι, στην εξοχή της χώρας. Η ζωή έγινε απλή και πολύ διαφορετική. Ξεκίνησα να παίζω κιθάρα και να γράφω μουσική. Κάποια στιγμή ένας φίλος μας προσκάλεσε σε ένα καρναβάλι στο Ρίο. Ήταν το πιο όμορφο πράγμα που έχω δει. Οι σχολές της samba έκαναν παρέλαση και όλοι τραγουδούσαν. Η κάθε σχολή πρέπει να έχει περίπου 4000 μέλη. Ήρθα σε επαφή με τους ρυθμούς τους αλλά και με τη μελαγχολία της bossa nova.  Όλα αυτά μου έδωσαν τρομερή έμπνευση».

  • SHARE
  • TWEET