Επανένωση για το κλασικό lineup των Dokken

Mick Brown: «Το κάνουμε για τα λεφτά»

24/05/2016 @ 19:09

Το κλασικό lineup των Dokken που ευθύνεται για δίσκους όπως τα "Tooth And Nail", "Under Lock And Key" και "Back For The Attack", επανενώνεται για μια σειρά εμφανίσεων στην Ιαπωνία, αργότερα μέσα στο τρέχον έτος.

Οι Dokken τώρα έχουν στις τάξεις τους το ιδρυτικό μέλος Don Dokken και τον ντράμερ Mick Brown, αλλά θα προσθέσουν τους George Lynch στην κιθάρα και Jeff Pilson στο μπάσο για έξι συναυλίες επί Ιαπωνικού εδάφους.

Ο Brown επιβεβαίωσε και προσωπικά τα νέα, αποκαλύπτοντας:
«Υπάρχει μια συζήτηση, ότι θα κάνουμε κάτι στην Ιαπωνία στο τέλος του χρόνου και αν τελικά αυτό συμβεί και τα καταφέρουμε, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για τα περαιτέρω. Ας περάσουν οι έξι συναυλίες και αν μπορούμε να το κάνουμε, τότε μπορεί και να συνεχίσουμε».

Το συγκρότημα έχει κάνει πολλές προσπάθειες να επαναφέρει αυτό το lineup, πλησιάζοντας πολύ κοντά στο να τα καταφέρει το 2010, όταν οι Don και Lynch εμφανίστηκαν μαζί για ένα επεισόδιο της σειράς 'That Metal Show'. Αμέσως μετά, ανακοινώθηκε ότι το reunion δεν ήταν δυνατό δεδομένων των προγραμμάτων όλων των μελών.

Ο ντράμερ παραδέχεται πως η επανένωση είναι τελικά μια απόφαση που έχει να κάνει με τα οικονομικά: «Το κάνουμε για τα λεφτά και πιστεύω πως είναι ο λάθος λόγος να γίνει κάτι τέτοιο. Ο λόγος θα έπρεπε να είναι ότι θέλουμε να παίζουμε μαζί –δεν θεωρώ ότι κανείς το θέλει αυτό- αλλά τα χρήματα που μας προσφέρθηκαν για να το κάνουμε ...απλά δεν μπορείς να αρνηθείς!».

Ο Lynch ήταν στους Dokken από το 1980 μέχρι το ’89, όταν η μπάντα διαλύθηκε, επιστρέφοντας με την επανίδρυση αυτής, το 1993 και παραμένοντας μέχρι το 1998. Ο Pilson έμεινε στους Dokken από’83 μέχρι την διάλυση και μετά, από το 1993 έως και το 2001. Μαζί, το κλασικό lineup ηχογράφησε έξι στούντιο άλμπουμ.

  • SHARE
  • TWEET