Dave Grohl: «Δεν νιώθω άνετα με το να είμαι frontman»

Ο ιδρυτής των Foo Fighters αλλά και πρώην μέλος των Nirvana μίλησε για την καριέρα του ως ντράμερ και ως τραγουδιστής

29/03/2018 @ 11:45

Ο Dave Grohl των Foo Fighters μίλησε σε συνέντευξή του στο Team Rock σχετικά με την επιλογή του να μην ξαναπαίξει ντραμς επαγγελματικά και να γίνει frontman.

«Μετά τους Nirvana, δεν ήμουν σίγουρος τι θέλω να κάνω. Μου είχαν προτείνει να συμμετέχω σε διάφορα συγκροτήματα ως ντράμερ, αλλά δεν μπορούσα να δω τον εαυτό μου να παίζει γιατί θα μου θύμιζε τους Nirvana. Κάθε φορά που καθόμουν μπροστά από τα ντραμς μου, σκεφτόμουν πώς ήμασταν και πώς καταλήξαμε.

Συνέχεια σκεφτόμουν τι να κάνω. Αν μπορούσα να παίξω μουσική ή όχι. Σκεφτόμουν ότι η ζωή μου τώρα αρχίζει, αφού από τα δεκαοχτώ μου ήμουν σε συγκροτήματα και είδα τον κόσμο με αυτή την τεράστια μπάντα.

Όταν ήμουν νέος, κάποιος μου είχε βάλει να ακούσω το "Κlark Kent" του Stewart Copeland και θυμήθηκα ότι όλοι έκριναν το άλμπουμ αντικειμενικά γιατί κανείς δεν τον έβλεπε ως Stewart Copeland από τους Police.

Αυτό ήθελα να κάνω και εγώ. Υπήρχαν τραγούδια που είχα ηχογραφήσει μόνος μου σε ένα στούντιο φίλου όσο υπήρχαν ακόμα οι Nirvana και μια δισκογραφική στο Detroit ήθελε να τα κυκλοφορήσει.»

O Grohl μίλησε και για το πρώτο, ομώνυμο άλμπουμ των Foo Fighters, στο οποίο ο Grohl έπαιξε όλα τα μουσικά όργανα.

«Θυμάμαι ότι είχα κλείσει το στούντιο του Bob Lang για έξι μέρες. Ήμουν πανέτοιμος. Ήξερα τι θα έπαιζα στα ντραμς και έβγαλα άκρη και με την κιθάρα. Νομίζω ότι τότε πέρασα τον περισσότερο χρόνο που έχω περάσει ποτέ σε στούντιο για την ηχογράφηση ενός δίσκου.

Πίστευα ότι είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο. Δεν είχα σκοπό να γίνει μεγάλη κυκλοφορία. Απλά ίδρυσα την Roswell Records και το ονόμασα Foo Fighters γιατί ήθελα ο κόσμος να νομίζει ότι έτσι λέγεται η μπάντα. Δεν ήθελα ούτε εικόνες ούτε ονόματα.»

Ο Grohl έκλεισε την συνέντευξή του λέγοντας:

«Το να στέκομαι στη σκηνή με μια κιθάρα και να τραγουδάω δεν μου έβγαινε φυσικά. Ακόμα δεν μου βγαίνει, δεν νιώθω άνετα.

Είναι εντελώς διαφορετικό το συναίσθημα όταν τραγουδάς τραγούδια που έχεις γράψει από το να παίζεις ντραμς. Είναι πιο προσωπικό.»

Πριν λίγο καιρό, ο μουσικός μίλησε για τη σχέση του με τα ναρκωτικά αλλά και για τη σχέση του με το Seattle.

  • SHARE
  • TWEET