Dave Grohl: «Δεν θα υπήρχα σαν μουσικός χωρίς το Seattle»

Ο γνωστός μουσικός θυμήθηκε τη ζωή του στη γενέτειρα του grunge

25/01/2018 @ 12:27

Ο frontman των Foo Fighters και πρώην ντράμερ των Nirvana, Dave Grohl, σε συνέντευξη του αναπόλησε τις μέρες που βρισκόταν με τους Nirvana στο Seattle, την πόλη που γέννησε την grunge μουσική.

«Είμαι χαρούμενος που έζησα κάποια χρόνια στο Seattle, ειδικά όταν άρχισε να αναπτύσεται η πόλη. Οι εμπειρίες που απέκτησα σε εκείνη την ηλικία, καθόρισαν το άτομο που είμαι σήμερα. Έμενα με τον φίλο μου, Barrett, σε ένα δωμάτιο στο πίσω μέρος ενός σπιτιού και, ενώ ήξερα ότι μπορούσα να αγοράσω όποιο σπίτι ήθελα, ήθελα να μείνω εκεί.

Συμμετείχα στη μπάντα με τον σπουδαιότερο συνθέτη της εποχής μας και το μόνο που είχα να κάνω ήταν να παίζω ντραμς σαν να ήταν η τελευταία μέρα μου πάνω στη γη. Και αυτό έκανα, κάθε φορά. Απέκτησα τις καλύτερες εμπειρίες εκείνη την εποχή, αλλά πέρασα και την πιο ολέθρια περίοδο της ζωής μου.

Όταν πέθανε ο Kurt, δεν μπορούσα να ακούσω μουσική για μήνες. Ούτε ραδιόφωνο, ούτε τηλεόραση. Φοβόμουν τη μουσική, αλλά ύστερα συνειδητοποίησα ότι μόνο αυτή θα με σώσει. Το Seattle έχασε ένα μεγάλο ταλέντο. Όταν επιστρέφω, πάντα νοικιάζω ένα αμάξι και τριγυρίζω στα μέρη που έζησα τότε. Οδηγώ πάντα πιο σιγά στα σημεία που πληγώθηκα πολύ, γιατί δεν θέλω να τα ξεχάσω.

Όλες οι εμπειρίες που απέκτησα, όλα αυτά που έμαθα και όλα αυτά που έχασα, θα τα έχω πάντα μαζί μου. Είναι μέρος του εαυτού μου και αποτελούν μία από τις κατευθυντήριες γραμμές της ζωής μου.»

O Grohl αναφέρεται συχνά στις συνεντεύξεις του στον Kurt Cobain και στην περίοδο των Nirvana. Πρόσφατα μίλησε για τη σχέση που έχει με τα ναρκωτικά από όταν έπαιζε ντραμς στη θρυλική grunge μπάντα μέχρι σήμερα.

  • SHARE
  • TWEET