Daron Malakian vs. Serj Tankian

Daron Malakian: «Ο Serj δεν ήθελε να συμμετάσχει στα "Mezmerize" και "Hypnotize"...»

13/07/2018 @ 12:10

Σε τελευταία του συνέντευξη ο κιθαρίστας των System Of A Down, Daron Malakian, υπέδειξε τον Serj Tankian, ως υπεύθυνο για την μη κυκλοφορία νέου άλμπουμ του συγκροτήματος από την εποχή των "Mezmerize" και "Hypnotize" (2005).

«Υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο οι System εργάζονται για τη δημιουργία ενός άλμπουμ. Κάποιοι από εμάς μπορούν να συμπλεύσουν. Υπάρχει όμως και κάποιος –σ.σ. αναφέρεται στον Serj Tankian – ο οποίος θέλει να δημιουργεί με τον δικό του τρόπο. Έχω έτοιμο υλικό για ένα νέο δίσκο. Αν ήταν στο χέρι μου οι System δεν θα διέκοπταν ποτέ».

Σε ερώτηση για το πώς θα μπορούσαν να λυθούν οι καλλιτεχνικές διαφορές του με τον Tankian, o κιθαρίστας ανέφερε:

«Μπορεί να μη λυθούν ποτέ. Μπορεί και να λυθούν αλλά για πολλά, πλέον, χρόνια παραμένουμε στάσιμοι. Παλαιότερα το έπαιρνα όλο αυτό πιο προσωπικά. Έχω σταματήσει. Συνειδητοποίησα πως δεν έχει να κάνει με εμένα. Έχουμε κάνει τόσες πολλές συναντήσεις…  Δεν θέλω να ρίξω όλο το φταίξιμο στον Serj. Είναι φίλος μου και ενδιαφέρομαι πολύ γι’ αυτόν. Απλά δεν ξέρω τι να κάνω για να του αλλάξω το μυαλό».

Συνεχίζοντας:

«Ο Tankian δεν ήταν ποτέ πραγματικός fan του rock και του heavy metal. Δε νομίζω πως μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη γι’ αυτή τη μουσική. Εγώ μεγάλωσα με τις αφίσες των Slayer και των Kiss κρεμασμένες στον τοίχο μου. Ο Serj δεν μεγάλωσε έτσι. Δεν ήταν ποτέ ταγμένος fan. Νιώθω λοιπόν πως βίωσε με διαφορετικό τρόπο την εμπειρία του σαν τραγουδιστής μιας πολύ επιτυχημένης μπάντας, σε σχέση με εμένα».

Και ολοκληρώνοντας:

«Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας ο Serj δεν ήθελε καν να συμμετάσχει στα "Mezmerize" και "Hypnotize". Τον παρακαλέσαμε για να κάνει αυτούς τους δίσκους. Από εκείνη την εποχή ήταν, ήδη, εκτός».

Σε απάντηση στα όσα ανέφερε στη συνέντευξή του ο πρώην συνοδοιπόρος του, ο Serj Tankian δημοσίευσε μια μακροσκελή ανακοίνωση με τίτλο, «Εξομολογήσεις για τους System Of A Down».

 Σταχυολογώντας:

«Είμαι ο μόνος υπεύθυνος για την αποχή του συγκροτήματος από την δισκογραφία για τους παρακάτω λόγους:

1. Το καλλιτεχνικό κομμάτι: Πάντα ένιωθα πως το να κάνεις το ίδιο πράγμα με τους ίδιους ανθρώπους οδηγεί σε καλλιτεχνικό αδιέξοδο, και αυτό ισχύει ακόμα και σε μια δυναμική μπάντα όπως οι System…

2. Ισονομία: Στην αρχή υπήρχε δημιουργική και οικονομική ισότητα. Μετά ο Daron έγινε συγκεντρωτικός

3. Στα "Mezmerize"/"Hypnotize" ήμουν παθητικός και δημιουργικά αποκλεισμένος. Ήθελα να εγκαταλείψω το συγκρότημα λόγω των προηγούμενων δυο λόγων που ανέφερα…».

Διαβάστε εδώ όλη την ανακοίνωση του Serj Tankian.

  • SHARE
  • TWEET