Corey Taylor: «Το να αποκαλούν τον Bennington και τον Cornell «δειλούς» δεν είναι απλά ανώριμο, αλλά και ανεύθυνο»

Ο τραγουδιστής των Slipknot απαντάει σε όσους ασκούν σκληρή κριτική στους αυτόχειρες

10/08/2017 @ 12:42

Ο Corey Taylor εγκάλεσε όσους υπονόησαν ότι ο Chester Bennington και ο Chris Cornell ήταν «δειλοί» που έδωσαν οι ίδιοι τέλος στην ζωή τους, λέγοντας ότι τέτοια κριτική «υπεραπλουστεύει ένα πολύ υπαρκτό πρόβλημα».

Ο τραγουδιστής των Linkin Park βρέθηκε νεκρός τον περασμένο μήνα σε κατοικία στην Νότια Καλιφόρνια, λίγο καιρό μετά την αυτοκτονία του Cornell τον Μάιο. Η αστυνομία κατέληξε ότι πρόκειται επίσης για αυτοκτονία δια απαγχονισμού. Ο Chester πέθανε στις 20 Ιουλίου, την ημέρα που των 53ων γενεθλίων του Cornell. Κανείς από τους δύο δεν άφησε σημείωμα.

Τα δύο περιστατικά σόκαραν, έτυχαν μεγάλης προσοχής και δέχθηκαν σοβαρή κριτική, με κεντρική επωδό συχνά την αναρώτηση «πώς κάποιος μπορεί να κάνει τόσο εξαιρετικά εγωιστικό».

Ανάμεσα στους εκφράζοντες άποψη και ο κιθαρίστας των Korn, Brian "Head" Welch που χαρακτήρισε «δειλό» τον Bennington γιατί άφησε πίσω του έξι παιδιά και μια οικογένεια.

Σε μια ολοκαίνουρια συνέντευξη που παραχώρησε στο Loudwire, ο Taylor, ο οποίος υπήρξε πάντα πολύ ανοιχτός σχετικά με την μάχη που δίνει με την κατάθλιψη και τους φυσικούς τρόπους που χρησιμοποιεί για να την καταπολεμήσει, τοποθετήθηκε πάνω στην άποψη ότι η αυτοχειρία αποτελεί πράξη δειλίας. 

«Το να τους λέμε «δειλούς» είναι ένας πολύ ανώριμος τρόπος να το δεις» είπε ο Taylor. «Προφανώς όσοι το λένε αυτό έχουν πληγωθεί, γι’ αυτό και επιτίθενται. Αυτός όμως είναι ο εύκολος τρόπος να δεις μια τέτοια κατάσταση. Είναι εύκολο για κάποιον να το χαρακτηρίσει έτσι ώστε να αποστρέψει το βλέμμα του και να υποκριθεί ότι δεν συνέβη σ’ αυτόν γιατί μέσα του πονάει. Όσοι μάχονται με την κατάθλιψη είναι σχεδόν μόνιμα σε κατάσταση πόνου. [...] (Το να αποκαλούν ανθρώπους όπως τον Bennington και τον Cornell «δειλούς») δεν είναι απλά ανώριμο, αλλά είναι και ανεύθυνο. Τελείως αχρείαστα υπεραπλουστεύει ένα πολύ υπαρκτό πρόβλημα.» 

Δείτε την συνέντευξη βιντεοσκοπημένη εδώ.

  • SHARE
  • TWEET