Νέα ταινία για τον Cliff Burton

Το "Salvation Kingdom" αναφέρεται στη ζωή του μέσα από τα μάτια της αδερφής του

08/05/2018 @ 09:45

O αδικοχαμένος μπασίστας των Metallica, Cliff Burton, είναι το θέμα την καινούριας 90λεπτης ταινίας με τίτλο "The Salvation Kingdom", η οποία μόλις κυκλοφόρησε και μπορείτε να τη δείτε ολόκληρη εδώ.

Στην ταινία αποκαλύπτονται πτυχές της ζωής του γνωστού μπασίστα, όπως τις θυμάται η μεγαλύτερη αδερφή του, Connie Burton. Κατά τη διάρκεια της ταινίας, η Connie αναφέρεται στις συνήθειες του σαν παιδί, τις επιρροές του αλλά και τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.

Ο Burton μπήκε στους Metallica το 1982, αφότου το συγκρότημα τον είδε να παίζει με μία άλλη μπάντα, τους Trauma. Λόγω του Burton, οι Metallica αναγκάστηκαν να μετακομίσουν στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο Burton συμμετείχε στα τρία πρώτα άλμπουμ των Metallica, "Kill 'Em All", "Ride The Lightning" και "Master Of Puppets". Δυστυχώς, ο Burton έχασε τη ζωή του σε ατύχημα με το λεωφορείο της μπάντας στην Σουηδία στις 27 Σεπτεμβρίου 1986, σε ηλικία 24 ετών.

Στις αρχές του 2018, το California Board of Supervisors στην κομητεία της Alameda, όρισε την 10 Φεβρουαρίου ως Ημέρα Cliff Burton.

  • SHARE
  • TWEET