Απαγόρευση των συνθεσάιζερ και των sampler στο Buenos Aires της Αργεντινής

Ακυρώθηκε συναυλία των Kraftwerk…

11/11/2016 @ 13:09

Τον περασμένο Απρίλιο οι τοπικές αρμόδιες αρχές του Buenos Aires της Αργεντινής ανακοίνωσαν την απαγόρευση των φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής.

Η απόφαση είχε άμεση σχέση με περιστατικό που συνέβη στο φεστιβάλ Time Warp, στο οποίο πέντε 20χρονοι νεαροί έχασαν τη ζωή τους λόγω υπερβολικής δόσης ναρκωτικών. Ο δήμαρχος της πόλης είχε ανακοινώσει εκείνη την εποχή, πως το μέτρο θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τη στιγμή που θα περάσει νόμος ο οποίος θα ελέγχει τη χρήση ναρκωτικών σε αντίστοιχα events.

Στα πλαίσια του συγκεκριμένου μέτρου του οποίο η δράση δεν έχει ακόμα ανασταλεί, η προγραμματισμένη συναυλία των Kraftwerk στο Buenos Aires, ακυρώθηκε. Παρ’ ότι οι διοργανωτές της συναυλίας ισχυρίστηκαν πως η το live των Γερμανών δεν έχει καμία σχέση με ένα φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής καθώς δε θα υπάρχει αλκοόλ και θα διαρκέσει μόνο 2 ώρες, οι τοπικές αρχές αντιπαρήλθαν αναφέροντας πως στην πόλη υπάρχει «απαγόρευση για οποιοδήποτε event στο οποίο τα συνθεσάιζερ και τα samplers αποτελούν βασικά μουσικά όργανα».

Παρ’ όλα αυτά το Sοnar Buenos Aires festival στο οποίο θα συμμετάσχουν ηλεκτρονικά σχήματα όπως οι Moderat και ο Jacques Greene και είναι προγραμματισμένο για τον Δεκέμβρη του 2016, έχει πάρει το «πράσινο φως» καθώς σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού δεν είναι ένα «dance party» ή ένα «DJ event».

Φαίνεται πως στις αρμόδιες αρχές της Αργεντινής δεν αρέσει το "The Man-Machine"…

  • SHARE
  • TWEET