Bruce Dickinson: «Η εκμετάλλευση και η αλαζονεία των δισκογραφικών εταιρειών…»

Ο frontman των Iron Maiden στρέφει τα πυρά του εναντίον της μουσικής βιομηχανίας

24/05/2018 @ 12:09

Σε τελευταία του συνέντευξη ο τραγουδιστής των Iron Maiden, Bruce Dickinson, έκφρασε την άποψη πως η παρακμή της μουσικής βιομηχανίας οφείλεται, εν μέρει, στο ότι οι δισκογραφικές εταιρείες απέτυχαν να εκμεταλλευτούν την ψηφιακή επανάσταση.

Η ψηφιακή επανάσταση στη μουσική ξεκίνησε ουσιαστικά με το Napster, το οποίο έδωσε τη δυνατότητα στο ευρύ κοινό να «κατεβάζει» όποιο κομμάτι ή άλμπουμ ήθελε, χωρίς κόστος. Οι όποιες, αποτρεπτικές απόπειρες έγιναν από την πλευρά των εταιρειών, μεταξύ 2003 και 2008, μέσω της νομικής οδού δεν απέδωσαν ουσιαστικούς καρπούς.

Στρέφοντας τα πυρά του εναντίον των δισκογραφικών εταιρειών ο Dickinson αναφέρει:

«Η μουσική βιομηχανία εκμεταλλευόταν για χρόνια τους πελάτες της. Οι δισκογραφικές κέρδιζαν πολλά χρήματα χωρίς να κάνουν κάτι ουσιαστικό. Πίστεψαν πως το downloading, απλά θα εξαφανιστεί κάποια στιγμή. Θα μπορούσαν να σκεφτούν πως όλο αυτό είναι και ένας εξαιρετικός τρόπος να προσεγγίσουν πιο εύκολα τους πελάτες τους. Αυτό ακριβώς έκαναν τα συγκροτήματα τα οποία σκέφτηκαν πολύ πιο έξυπνα από τις δισκογραφικές εταιρείες». 

Και συνεχίζοντας:

«Η Βραζιλία για παράδειγμα, είχε ένα πολύ νεανικό κοινό σε σχέση με άλλες χώρες με αποτέλεσμα ο πληθυσμός να στρέφεται μαζικά στις υπηρεσίες του internet. Συγκροτήματα όπως οι Iron Maiden που αντιλήφθηκαν τις δυνατότητές του αρκετά νωρίς, ξεκίνησαν την απευθείας επαφή με το κοινό της Βραζιλίας, κάτι που αποδείχτηκε ευεργετικό. Οι δισκογραφικές από την άλλη πλευρά απέτυχαν στο συγκεκριμένο κομμάτι λόγω της αλαζονείας τους και της βραδύτητάς τους».

Θυμίζουμε πως ο Dickinson σε παλαιότερή του συνέντευξη είχε δηλώσει πως «το Napster κατέστρεψε τη μουσική».

  • SHARE
  • TWEET