Bruce Dickinson: «Έφυγα για να μη γίνουμε μια βαρετή μπάντα»

O frontman των Iron Maiden εξηγεί γιατί αποχώρησε από το συγκρότημα το 1993

06/12/2017 @ 17:57

Ο Bruce Dickinson εξήγησε σε συνέντευξη του για ποιο λόγο έφυγε από τους Iron Maiden το 1993, όταν και αντικαταστάθηκε από τον Blaze Bayley εώς το 1999.

«Όταν έφυγα από τους Maiden, πίεσα πολύ τον εαυτό μου. Βρισκόμουν σε ένα χρυσό κελί που μου απέφερε πολλά, αλλά δεν το ήθελα. Ο μόνος τρόπος για να εξελιχθώ ως τραγουδιστής ήταν να φύγω.

Έφυγα από το συγκρότημα για να γίνω καλύτερος. Τότε κατάλαβα ότι όσο ήμουν μέλος, όλοι τρέχανε από πίσω μου. Μόλις έφυγα αυτό σταμάτησε και έμεινα μόνος μου. Έπρεπε να γίνω καλύτερος για να επιβιώσω.

Όλοι νόμιζαν ότι αποχώρησα επειδή είχα ένα πλάνο στο μυαλό μου. Τίποτα δεν είχα. Γι' αυτό τα παιδιά στο συγκρότημα δυσκολεύτηκαν να καταλάβουν αυτή μου την απόφαση. Απλά δεν ήθελα να γίνουμε μία βαρετή μπάντα που παίζει τα ίδια και τα ίδια.»

Ο Dickinson συμπλήρωσε:

«Όταν επέστρεψα, πιστεύω ότι ήμουν πολύ καλύτερος ως τραγουδιστής και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το "Brave New World", που θεωρώ έναν από τους κλασικούς δίσκους μας. Είχαμε περισσότερη ενέργεια και αυτό φάνηκε.

Σίγουρα είμαστε πιο κοντά τώρα σε σχέση με το παρελθόν. Είμαστε σαν αδέρφια. Το συγκρότημα μάς ένωσε. Δεν έχω αφοσιωθεί στον Steve, στον Adrian ή στον Janick, αλλά στους Iron Maiden».

Σε παλιότερη συνέντευξή του, ο Dickinson μίλησε για το ψευδώνυμο που του αποδώθηκε τα πρώτα χρόνια της καριέρας του καθώς επίσης και για τα στερεότυπα του heavy metal.

  • SHARE
  • TWEET