Brian May: «O Freddie θα έλεγε 'Σε μισώ, Madam Lambert'»

Ο γνωστός κιθαρίστας μίλησε για το πώς ο Adam Lambert έγινε μέλος των Queen

29/11/2017 @ 12:08

O κιθαρίστας των Queen, Brian May, μιλώντας σε συνέντευξη του, εξήγησε πως ο Adam Lambert έγινε μέλος του συγκροτήματος.

«Μόλις έληξε η περιοδεία μας με τον Paul Rodgers, νιώσαμε ότι έχουμε τελειώσει, ότι αυτό θα ήταν το τέλος των συναυλιών μας. Δεν ψάξαμε για κάποιον τραγουδιστή που να ακούγεται σαν τον Freddie Mercury, ούτε επιχειρήσαμε να βρούμε κάποιον από τα talent show. Μας ήρθε όμως ουρανοκατέβατο.»

«Το 2009 γινόταν χαμός από talent show στην τηλεόραση και μου έρχονταν συνεχώς μηνύματα ότι υπάρχει ένας τρομερός τραγουδιστής στο American Idol, o Adam Lambert, που τραγούδησε ένα από τα τραγούδια μας και μάλλον θα είναι και ο νικητής του τηλεπαιχνιδιού. Όλοι έλεγαν ότι πρέπει να κάνουμε συναυλίες με αυτόν.»

«Τότε δεχτήκαμε ένα τηλεφώνημα να πάμε στον τελικό του τηλεπαιχνιδιού και να παίξουμε με τους δύο φιναλίστ. Και περάσαμε πραγματικά καλά. Είχαν και οι δύο πολύ καλή σκηνική παρουσία αλλά φάνηκε εξαρχής η χημεία που είχαμε με τον Adam.»

«Δεν έγινε κατευθείαν μέλος μας. Έτυχε να μας καλέσουν στο Belfast για ένα σόου και εντελώς τυχαία ήταν εκεί και ο Adam. Παίξαμε live τα "The Show Must Go On", "We Will Rock You" και "We Are the Champions" και τότε ήταν που αποφασίσαμε να τον έχουμε στις συναυλίες μας.»

«Δεν προσπάθησε ποτέ να γίνει Freddie και αυτό ήταν που άρεσε στους φαν μας. Είχαμε ακούσει πολλούς τραγουδιστές αλλά δεν ήταν κανένας σαν τον Adam.»

«Πάντα σκέφτομαι ότι αν ήταν εδώ ο Freddie, θα χαμογελούσε και θα έλεγε 'Σε μισώ, Madam Lambert' γιατί ακόμα και αυτός θα είχε εντυπωσιαστεί από το εύρος της φωνής του και την ικανότητα του να εκτελεί άψογα τα τραγούδια που γράψαμε εμείς οι τέσσερις.»

«Κάποιοι πιστεύουν ότι από τη στιγμή που έφυγε ο Freddie, θα έπρεπε να είχαμε σταματήσει και να είχαμε κλειστεί στα σπίτια μας. Δεν μπορούμε να το σταματήσουμε αυτό όμως, γιατί μας αρέσει να βλέπουμε χαμογελαστά πρόσωπα και είναι προνόμιο που το καταφέρνουμε αυτό με τον Adam, αφότου πέθανε ο Freddie.»

Σε  παλαιότερες συνεντεύξεις του ο May μίλησε για την εποχή πριν την κυκλοφορία του "Bohemian Rhapsody" αλλά και ποιο όργανο θεωρεί πιο σημαντικό σε ένα τραγούδι.

Πριν λίγο καιρό ανακοινώθηκε ευρωπαϊκή περιοδεία των Queen και Adam Lambert που ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου.

  • SHARE
  • TWEET