Τα blues του Περδικονερίου (rockumentary)

Ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ για τη ζωή ενός μορφωμένου αγρότη στο χωριό, εστιάζοντας στην αγάπη του για τη blues μουσική

30/10/2017 @ 10:13

Τα blues του Περδικονερίου είναι ένα μικρού μήκους rockumentary που γυρίστηκε στο μικρό χωριό της Μεσσηνίας και τις γύρω περιοχές. Μπορείτε να το δείτε εδώ.

To Περδικονέρι απαριθμεί μόλις 60 κατοίκους και απέχει οκτώ χιλιόμετρα από την Κυπαρισσία. Οι πολιτιστικές επιλογές περιορίζονται σε κάποια πανηγύρια ή γιορτές κρασιού το καλοκαίρι, άρα όποιος θέλει μια εναλλακτική πηγή πολιτισμού, θα χρειαστεί ουσιαστικά να την ψάξει μόνος του. Έτσι έκανε κ ο πρωταγωνιστής του video, Μπάμπης Κανναβός.


Μπλουζ μπροστά στον κυπαρισσιακό κόλπο

Ο Μπάμπης αφού σπούδασε οινολόγος στο τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών στο ΤΕΙ Αθήνας, επέστρεψε κ ζει μόνιμα πλέον στο Περδικονέρι. Το video παρακολουθεί τον Μπάμπη σε μια σειρά δραστηριοτήτων του που κυρίως περιστρέφονται γύρω από τις αγροτικές του εργασίες, αλλά και τα χόμπυ του. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει η ενασχόλησή του με τη μουσική blues, η οποία τον συντροφεύει κατά τη διάρκεια της μέρας. Μάλιστα φτιάχνει μόνος του τα μουσικά του όργανα χρησιμοποιώντας κουρτινόξυλα και παλιά κουτιά από πούρα. Αγαπημένοι του καλλιτέχνες είναι οι Blind Lemon Jefferson, Robert Johnson, Lightnin’ Hopkins ενώ ιδιαίτερη αδυναμία έχει στον Seasick Steve. Κατά καιρούς έχει σχηματίσει διάφορες rock μπάντες με φίλους του από τα γύρω χωριά και σε κάθε ευκαιρία συναντιούνται για jamming ή για αυτοσχέδια live. 


Τζαμάροντας στο «πλάι» του Seasick Steve

Το video γυρίστηκε με κόστος παραγωγής 0€ από την Άτυπη Κινηματογραφική Συμμορία tiiinewzfilms. Η ομάδα μετράει ήδη έντεκα χρόνια ζωής γυρίζοντας κυρίως ταινίες μικρού μήκους, videoclips και spots. Μουσική σε projects της έχουν γράψει κατά καιρούς οι Magic De Spell, Κώστας Παρίσης (Υπόγεια Ρεύματα), Σπύρος Γραμμένος, Μαρία Λούκα, Bob Katsionis (Firewind, Nightfall), Λύσανδρος Φαληρέας (Ιμάμ Μπαϊλντί) κ.ά.

Παραγωγή: Άτυπη Κινηματογραφική Συμμορία tiiinewzfilms
Σκηνοθεσία - Μοντάζ: Θάνος Καρβούνης 
Μιξαζ: Άξελ Καπόγιαννης
Special support: Χριστίνα Κανναβού, Βασούλα Κρίσπη, Νίκος Μουχασίρης
tnfilms.gr

Δείτε επίσης από την ΑΚΣ tiiinewzfilms την μικρού μήκους ταινία Εκτός Πλάνου σε μουσική Magic De Spell
youtube.com/watch?v=50_8qRZMrmE

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET