Το νέο άλμπουμ των Black Country Communion κυκλοφορεί τον Σεπτέμβρη

Glenn Hughes: «Ποτέ δεν ήρθα σε ουσιαστική ρήξη με τον Joe Bonamassa»

13/04/2017 @ 12:10

Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε αυστραλιανό μέσο ο Glenn Hughes πληροφόρησε πως το πολυαναμενόμενο τέταρτο άλμπουμ των Black Country Communion, θα κυκλοφορήσει στα μέσα του Σεπτέμβρη.

Το supergroup συναποτελούμενο από τους Jason Bonham (Led Zeppelin, Foreigner), Derek Sherinian (Dream Theater, Alice Cooper, Billy Idol) και Joe Bonamassa ηχογράφησε την ακολουθία του "Afterglow" (2012) σε στούντιο του Hollywood μετά από ένα «ψυχρό» χρονικό διάστημα τεσσάρων χρόνων, λόγω εντάσεων μεταξύ  Bonamassa και Hughes.

Την παραγωγή του νέου άλμπουμ ανέλαβε ο Kevin Shirley, συνεργάτης του Bonamassa αλλά και συγκροτημάτων όπως οι Iron Maiden, οι Journey κτλ.

Μιλώντας για την επανένωση των Black Country Communion, ο Glenn Hughes αναφέρει:

«Ποτέ δεν ήρθα σε ουσιαστική ρήξη με τον Joe. Όταν σταματήσαμε τους Black Country Communion ήταν, απλά, πολύ απασχολημένος. Δεν μπορούσε να δώσει χρόνο σε κάτι άλλο εκτός από την προσωπική του μπάντα. Έτσι καταλάβαμε πως πρέπει να σταματήσουμε για ένα χρονικό διάστημα και να ασχοληθούμε με άλλα πράγματα. Πριν ένα χρόνο λοιπόν και μετά την εισαγωγή μου στο Rock And Roll Hall Of Fame με τους Deep Purple, o Joe με πήρε τηλέφωνο και μου ευχήθηκε τα συγχαρητήριά του. Σε δείπνο που κανονίσαμε, συζητήσαμε τη δημιουργία ενός νέου άλμπουμ. Πλέον ο δίσκος είναι έτοιμος και οι σχέσεις μας στο καλύτερο δυνατό σημείο».

Όταν ρωτήθηκε για τη μουσική κατεύθυνση της νέας δουλειάς:

«Πρόκειται για μια μίξη των προηγούμενων τριών άλμπουμ. Όταν ακούσεις τα τρία πρώτα μέτρα του κομματιού θα καταλάβεις ότι ακούς Black Country Communion. Δε προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό από την κλασική συνταγή μας. Κάναμε ένα rock album, για rock fans. Από την στιγμή της ίδρυσής μας, το 2010, ασχολούμαστε με την "παραδοσιακή" rock μουσική».

  • SHARE
  • TWEET