2017: Τα πιο ευπώλητα βινύλια μέχρι τώρα

Από τον κόσμο του κινηματογράφου, ο κορυφαίος της λίστας της Nielsen Music

09/04/2017 @ 12:59

Η Nielsen Music αποκάλυψε τα στατιστικά στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2017, συμπεριλαμβανομένων λιστών με τα πιο ευπώλητα άλμπουμ, τα πιο «ακουσμένα» μέσω streaming τραγούδια και πολλά άλλα ενδιαφέροντα.

Και όταν φτάνει η σειρά των δίσκων βινυλίου να δώσουν τις δικές τους στατιστικές, μία κυκλοφορία κυριαρχεί: Το βραβευμένο με Όσκαρ soundtrack του μιούζικαλ "La La Land"!

Το score της ταινίας του Damien Chazelle έχει πουλήσει 25.000 αντίτυπα και είναι το best-selling LP της χρονιάς μέχρι τώρα.

Στην πρώτη δεκάδα βρίσκεται και η μακαρίτισσα Amy Winehouse με το κύκνειο άσμα της, "Back To Black", ο Ed Sheeran με το "÷", οι The XX με το "I See You", οι Run The Jewels με το "RTJ3", ο τελευταίος δίσκος του Ryan Adams, "Prisoner", αλλά και οι The Killers με το ντεμπούτο τους, "Hot Fuss", που επανακυκλοφόρησε φέτος.

Το "La La Land" απέφερε στους συντελεστές του περί τα 415.000.000 δολάρια από τις πωλήσεις εισιτηρίων και όχι μόνο (παγκοσμίως), αλλά και δύο χρυσά αγαλματίδια, το πρώτο για 'Το Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι' (Best Original Song) και το δεύτερο για την 'Καλύτερη Πρωτότυπη Μουσική Επένδυση' (Best Original Score) της χρονιάς.

Όσοι δεν είδατε το πολυβραβευμένο μιούζικαλ, μπορείτε εδώ να πάρετε μια γεύση ακούγοντας τον Ryan Gosling και την Emma Stone σε ένα από τα κύρια τραγούδια, το "City Of Stars", με το οποίο ο συνθέτης Justin Hurwitz κέρδισε το Όσκαρ.

  • SHARE
  • TWEET