Δείτε avatar της Bjork να δίνει συνέντευξη τύπου στο Λονδίνο

«Η τεχνολογία επιτρέπει στις γυναίκες να εργασθούν έξω από το καθιερωμένο σύστημα ιεραρχίας»

01/09/2016 @ 14:50

Χθες το πρωί, η Bjork παρέστη τα εγκαίνια του Λονδρέζικου τμήματος της έκθεσης "Björk Digital", αλλά όχι με τον απλό, τετριμμένο τρόπο...

Ενόσω η ίδια βρίσκονταν στο μακρινό Reykjavik της Ισλανδίας, εν τούτοις εμφανίστηκε σχεδόν ζωντανά και στην συνέντευξη τύπου του Λονδίνου, με την βοήθεια ενός avatar με σχεδόν αφηρημένη μορφή που ομως αντέγραφε την φωνή και τις κινήσεις της σε πραγματικό χρόνο.

Η ριζοσπαστική αυτή παρουσία της συνοδεύτηκε και από ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της στο Facebook, όπου η Bjork μας έκανε μια εισαγωγή στα περιεχόμενα της έκθεσης, τα οποία περιλαμβάνουν και πολλά video εικονικής πραγματικότητας για τραγούδια από το "Vulnicura".

Επίσης, δήλωσε πως «η τεχνολογία επιτρέπει στις γυναίκες να εργασθούν έξω από το καθιερωμένο σύστημα ιεραρχίας» και κατέθεσε την δική της μαρτυρία για τον τρόπομε τον οποίο η τεχνολογική πρόοδος επηρέασε την καλλιτεχνική της έκφραση και τον τρόπο δουλειάς της.

Δείτε παρακάτω ένα απόσπασμα από την συζήτηση με το avatar της εκκεντρικής όσο και πρωτοπόρου Ισλανδής με θέμα την ουτοπία και διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της ανάρτησης.

 

 

  • SHARE
  • TWEET