Η Apple διακόπτει την διάθεση μουσικών downloads

Πώς εμπλέκεται το μουσικό streaming στην απόφαση του αμερικανικού κολοσσού;

17/04/2018 @ 16:27

Πολλές πηγές αναφέρουν, σύμφωνα με το metasucks.net, πως η Apple σκοπεύει να διακόψει την διάθεση μουσικών downloads μέσω της πλατφόρμας της iTunes στις 31 Μαρτίου του 2019.

Δεν πρόκειται για απόφαση της τελευταίας στιγμής, καθώς τα στατιστικά των επί πληρωμή μουσικών dowloads έχουν σημειώσει σημαντική πτώση μέσα στο 2017 και οι υπηρεσίες streaming ανεβαίνουν ραγδαία.

Γιατί, άλλωστε, να πληρώσεις 10 δολάρια για ένα μόνο άλμπουμ, όταν με το ίδιο αντίτιμο μηνιαίως μπορείς να έχεις πρόσβαση σχεδόν σε όλη την καταγεγραμμένη δισκογραφία, οποιαδήποτε στιγμή από οπουδήποτε;

Η Digital Music News επικαλείται πηγές μέσα από την ίδια την Apple που δείχνουν την 31η του ερχόμενου Μαρτίου ως την ημερομηνία που ο κολοσσός θα ανακοινώσει την παύση των πωλήσεων μουσικών downloads μέσω iTunes, αλλά δεν είναι ξεκάθαρη η ημερομηνία που αυτά θα είναι απολύτως μη διαθέσιμα στο κοινό, καθώς θα υπάρξει φάση προσαρμογής.

Φυσικά, όλα τα αρχεία που έχουν μέχρι τότε διατεθεί με αυτόν τον τρόπο θα συνεχίσουν να είναι λειτουργικά για οποιαδήποτε iOS συσκευή.

Η υπηρεσία streaming της Apple αριθμεί πλέον πάνω από 40 εκατομμύρια συνδρομητές, κλείνοντας την ψαλίδα με το Spotify, που έχει φτάσει τα 71 εκατομμύρια χρήστες. Η διακοπή της διάθεσης downloads στοχεύει στην αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης της streaming πλατφόρμας και την περαιτέρω μείωση της απόστασης με τον ανταγωνισμό.

  • SHARE
  • TWEET