Όλες οι λεπτομέρειες για τον νέο δίσκο του Yngwie Malmsteen

Ημερομηνία κυκλοφορίας, εξώφυλλο και tracklist του "World On Fire"

18/05/2016 @ 15:31

Ο θρυλικός Σουηδός κιθαρίστας Yngwie Malmsteen θα κυκλοφορήσει το νέο του studio άλμπουμ, "World On Fire", την 1η του Ιούνη μέσω της King Records. 

Μιλώντας στον Seymour Duncan, είπε σχετικά με την νέα κυκλοφορία: «Πέρασα δύο χρόνια δουλεύοντας πάνω σ’ αυτόν τον δίσκο, περιοδεύοντας, ηχογραφώντας, περιοδεύοντας, ηχογραφώντας... Κι αυτό είναι πολύ-πολύ καλύτερο, στην πραγματικότητα. Παλιότερα, θα έγραφα τα τραγούδια, μετά θα έκανα τις πρόβες με κάποιους μουσικούς και θα ηχογραφούσα τα πάντα πριν την περιοδεία. Αυτός δεν είναι απαραιτήτως και ο πιο παραγωγικός τρόπος να φτιάχνεις μουσική. Έτσι, όλη αυτή η περίεργη στροφή στην πορεία της μουσικής βιομηχανίας έχει δημιουργήσει στην πραγματικότητα ένα πιο δημιουργικό περιβάλλον, ή τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ. Το στούντιο όπου ηχογραφώ είναι ανοιχτό εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. Μπορώ να ηχογραφήσω όποτε το θελήσω κι αυτό είναι εκπληκτικό».

Ο Yngwie επίσης επιβεβαίωσε ότι έπαιξε όλες τις μπασογραμμές στον νέο δίσκο: «Έπαιξα όλο το μπάσο και τα περισσότερα πλήκτρα. Και υπάρχει και χορωδία. Είναι σούπερ νεο-κλασικό!».

Για την ηχογράφηση του "World On Fire", ο Mark Ellis κάθισε στα ντραμς και ο Nick Marinovic στα πλήκτρα για κάποια τραγούδια. Ο ίδιος ο Malmsteen υπογράφει όλη την μουσική -σύνθεση και ενορχήστρωση-, όπως και τους στίχους και την παραγωγή.

"World On Fire" Τracklist:

01. World On Fire
02. Sorcery
03. Abandon
04. Top Down, Foot Down
05. Lost In The Machine
06. Largo - EBM
07. No Rest For The Wicked
08. Soldier
09. Duf 1220
10. Abandon (Slight Return) 
11. Nacht Musik

  • SHARE
  • TWEET