Ο Wolf Hoffmann των Accept κάνει «σκέρτσα» στον Μπετόβεν (audio)

Δεύτερο «κλασσικό» προσωπικό άλμπουμ για τον κιθαρίστα των Accept

07/06/2016 @ 14:06

Ο κιθαρίστας των Accept, Wolf Hoffmann, κυκλοφορεί το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ, με τίτλο "Headbangers Symphony", την 1η Ιουλίου μέσω της Nuclear Blast.

Ο Wolf Hoffmann έχει πάθος με το heavy metal και το έχει αποδείξει με την τεσσάρων δεκαετιών δισκογραφική του πορεία με τους Accept. Αλλά, εκτός του heavy metal, τρέφει μια άσβεστη αγάπη για την κλασσική μουσική και τους μεγάλους της συνθέτες.

Απόδειξη αυτής του της αγάπης, η πρώτη solo κυκλοφορία του το 1997 υπό τον εύλογο τίτλο "Classical", που έγινε πραγματικότητα λόγω ενός εκτεταμένου διαλλείματος από τους Accept.

«Πάντα ενσωμάτωνα στοιχεία της κλασσικής μουσικής στις συνθέσεις των Accept, ειδικά στο "Metal Heart", αλλά διαρκώς αισθανόμουν ότι υπήρχαν τόσα πολλά περισσότερα που θα μπορούσα να κάνω και δεν ήθελα να τα φορτώσω στην μπάντα έτσι, εκβιαστικά», δήλωσε ο Wolf. «Πάντα ήξερα ότι θα μπορούσα να βγάλω έναν ολόκληρο δίσκο κι έτσι κάπως γεννήθηκε το "Classical".»

Ο νέος «κλασσικίζων» δίσκος του, "Headbangers Symphony", βρίθει διασκευών σημαντικών συνθέσεων μεγάλων κλασικών συνθετών, όπως οι Μπετόβεν, Βιβάλντι, Τσαϊκόφσκι, Πουτσίνι, Μπαχ και άλλων, πάντα με την προσθήκη των κιθαριστικών αυτοσχεδιασμών και των πολλών riff που έγραψε ο Hoffmann ειδικά για κάθε κομμάτι.

Μπορείτε να πάρετε εδώ μια πρώτη γεύση από τον δίσκο, ακούοντας την κατά Wolf εκδοχή του Σκέρτσο της Ενάτης Συμφωνίας του Μπετόβεν.

Οι περισσότεροι από εσάς θα αναγνωρίσετε ίσως το εναρκτήριο riff from του "Teutonic Terror" των Accept. «Πίσω το 2009», εξηγεί ο Wolf, «όταν αρχίσαμε να δουλεύουμε πάνω στα τραγούδια του "Blood Of The Nations", έπαιξα τα demo των κλασσικών διασκευών στον παραγωγό μας, τον Andy Sneap. Του άρεσε αμέσως αυτό το riff και επέμεινε να το χρησιμοποιήσουμε στο άλμπουμ. Κι έτσι κι έγινε! Γράψαμε το "Teutonic Terror" κάνοντας χρήση του «δανεικού» αυτού riff».

"Headbangers Symphony" Tracklist:

01. Scherzo (L. v. Beethoven) 
02. Night On Bald Mountain (M. Mussorgsky) 
03. Je Crois Entendre Encore (G. Bizet)
04. Double Cello Concerto In G Minor (A. Vivaldi)
05. Adagio (T. Albinoni)
06. Symphony No. 40 (W. A. Mozart )
07. Swan Lake (P. Tchaikovsky) 
08. Madame Butterfly (G. Puccini)
09. Pathétique (L. v. Beethoven)
10. Meditation (J. Massenet)
11. Air On The G String (J. S. Bach)

  • SHARE
  • TWEET