Wesleyan University: Η μουσική προκαλεί οργασμούς του δέρματος

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτού, η μουσική της Adele, της Celine Dion και των Oasis

31/07/2015 @ 12:27
Έρευνα ειδικών του Wesleyan University, σε μια είδηση που αναπαράγεται μέσω του περιοδικού ΝΜΕ, υποστηρίζει πως μουσικές σαν αυτές της Adele, των Oasis και της Celine Dion μπορούν να προκαλέσουν ένα φαινόμενο που περιγράφεται ως οργασμός του δέρματος (skin orgasm).

Η επιστημονική δημοσίευση ανήκει στον ψυχολόγο και μουσικό Psyche Loui και στον φοιτητή του, Luke Harrison. Η δημοσίεση αυτή ισχυρίζεται πως «η μουσική έχει μια απαράμιλλη δύναμη να εκμαιεύει στιγμές έντονης συναισθηματικής και ψυχολογικής/σωματικής αντίδρασης. Αυτές οι στιγμές, που ονομάζονται «ρίγος», «ανατριχίλες» κ.λπ., είναι αντικείμενο ενδοσκόπησης και φιλοσοφικής αντιπαράθεσης, καθώς επίσης και επιστημονικής μελέτης στα πλαίσια μουσικής αντίληψης και γνώσης».

Ο τίτλος της επιστημονικής δημοσίευσης είναι "Thrills, chills, frissons, and skin orgasms: toward an integrative model of transcendent psychophysiological experiences in music"!

Στο αντίστοιχο άρθρο του BBC, οι μουσικές της Adele, της Celine Dion και των Oasis αναφέρονται ως τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα μουσικών που μπορούν να προκαλέσουν οργασμούς του δέρματος.
  • SHARE
  • TWEET