Wall Street Journal: Το heavy metal ως ένδειξη οικονομικής ανάπτυξης

Το ενδιαφέρον άρθρο "The Weird Global Appeal Of Heavy Metal" εστιάζει στην άνοδο των metal κοινοτήτων ανά τον κόσμο

20/02/2016 @ 17:39

Ένα ενδιαφέρον άρθρο ονόματι "The Weird Global Appeal Of Heavy Metal" δημοσιεύθηκε στην Wall Street Journal (μέσω του Ultimate Guitar). Το άρθρο εστιάζει στην παγκόσμια επίδραση της metal μουσικής.

«Η σημερινή world music δεν είναι οι περουβιανές μπάντες πνευστών ούτε τα αφρικανικά τύμπανα. Είναι οι δυνατές κιθάρες τα άγρια φωνητικά και οι υπερ-γρήγοροι ρυθμοί (blast beats)», γράφει ο συγγραφέας Neil Shah. «Το heavy metal έχει γίνει το αναπάντεχο soundtrack της παγκοσμιοποίησης.»

Στο υπόλοιπο άρθρο, ο συγγραφέας αναφέρει το πώς χώρες σαν την Ινδονησία έχουν αναπτύξει πάρα πολύ ενεργές heavy metal σκηνές. Επίσης, συνδέει την εμφάνιση metal σκηνών με την οικονομική ανάπτυξη της εκάστοτε χώρας και κοινωνίας.

Ο Roy Doron, ένας Αφρικανός καθηγητής ιστορίας στο Winston-Salem State University, είπε το εξής: «Όπου παρατηρούμε οικονομική ανάπτυξη, εμφανίζονται σκηνές metal μουσικής. Είναι σαν μανιτάρια μετά τη βροχή.»

Το άρθρο αναφέρει επίσης τις αυξανόμενες πωλήσεις μιας εκ των μεγαλύτερων metal δισκογραφικών, της Nuclear Blast, η οποία από 1.84 εκατομμύρια πωλήσεις το 2013 έφτασε τις 2.53 εκατομμύρια πωλήσεις το 2015, καθώς επίσης και την μεγάλη προσέλευση σε metal συναυλίες ανά τον κόσμο.

Ο Shah προσθέτει: «Το metal απαιτεί υψηλή τεχνική κατάρτιση, κάτι που θεωρείται προσόν σε χώρες με κλασικό μουσικό υπόβαθρο, όπως η Κίνα, η Φινλανδία και η Ιαπωνία. Σε αντίθεση με το punk, το οποίο είναι εύκολο να παιχτεί, το metal περιέχει συχνά πολύ γρήγορο παίξιμο στην κιθάρα και περίπλοκες δομές.»

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην Wall Street Journal.

  • SHARE
  • TWEET