Αυτή είναι η ταινία που έφερε το sci-fi στους Vektor

Ο τραγουδιστής των prog thrashers αποκάλυψε ποιά είναι η ταινία των '80s στην οποία οφείλεται το πάθος τους για την επιστημονική φαντασία

14/08/2016 @ 21:47

Ο David DiSanto, τραγουδιστής των prog thrashers Vektor, αποκάλυψε ότι η εμμονή του με το sci-fi ξεκινήσε με την ταινία του 1983, "Spacehunter: Adventures In The Forbidden Zone".

Με πρωταγωνιστές τους Peter Strauss, Molly Ringwald και Ernie Hudson, το "Spacehunter" ακολουθά την ιστορία ενός κυνηγού επικυρηγμένων, σε αποστολή να σώσει τρεις γυναίκες εγκαταλελειμμένες σε έναν άγριο πλανήτη.

Μιλώντας πριν την εμφάνιση των Vektor στο Bloodstock σήμερα, Κυριακή 14 Αυγούστου, ο DiSanto δήλωσε στο Team Rock: «Ο πατέρας μου μού έμαθε τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας σε ηλικία πολύ μικρότερη απ' ό,τι άλλοι γονείς θα άφηναν τα παιδιά τους να παρακολουθούν τέτοια πράγματα. Λάτρεψα τα "The Thing" και "Mad Max", αλλά η αγαπημένη μου ήταν το "Spacehunter". Μου άρεσαν πάρα πολύ οι post-apocalyptic ταινίες. Είναι κάπως έτσι, αλλά στο διάστημα! Ο πλανήτης ήταν ένα πολύ άγριο περιβάλλον και το λάτρεψα. Το sci-fi είναι πολύ μεγάλη επιρροή μου, μαζί με μπάντες όπως οι Kreator και οι Destructor. Πολλοί prog δίσκοι επίσης -απλά ρίχνω όλα αυτά τα υλικά σε ένα μπλέντερ.»

Η αγάπη του DiSanto για την επιστημονική φαντασία και το prog τον οδήγησε να κάνει «αρκετά μαθήματα αστρολογίας», ενώ έχει επίσης πτυχίο και στην βιολογία. Όλα αυτά βρίσκουν το δρόμο τους στη μουσική της μπάντας.

Η φετινή δουλειά των Vektor, "Terminal Redux", κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη λίστα του Rocking.gr με τα δέκα καλύτερα metal άλμπουμ για το πρώτο μισό του 2016.

Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε ο David DiSanto στο Rocking.gr τον περασμένο Ιούνιο στον ακόλουθο σύνδεσμο.

  • SHARE
  • TWEET