Τραγούδι για την ελληνική κρίση από τον Will Butler των Arcade Fire

Το μέλος των σπουδαίων indie rockers στηρίζει Ελλάδα και ...Γιάνη Βαρουφάκη με ανακοίνωσή του

24/02/2015 @ 00:40
Κάθε μέρα αυτήν την εβδομάδα, ο Will Butler, πολυοργανίστας και σημαντικό μέλος των σπουδαίων Καναδών indie rockers Arcade Fire, θα γράφει και θα ηχογραφεί ένα κομμάτι βασισμένο σε άρθρο της βρετανικής εφημερίδας The Guardian.

Το πρώτο εξ' αυτών αφορά στην ελληνική οικονομική κρίση και ονομάζεται "Clean Monday". Μπορείτε να το ακούσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Ο Butler μάλιστα έκανε και δηλώσεις σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις που τρέχουν στη χώρα μας -αλλά και παγκοσμίως:

«Εγώ υποστηρίζω την Ελλάδα. Βασικά, συνολικά, ποιός διάολο δεν στηρίζει την Ελλάδα; Ακόμα και αν είσαι ακροδεξιός ή φανατικός Γερμανός ή φανατικός καπιταλιστής, πιθανότατα δεν θες την Ελλάδα έξω από το ευρώ, να καταρρέει μέσα στα χρέη της.

Αλλά, πέρα από αυτά, μου αρέσει που έχουν μια νεαρή κυβέρνηση. Μου αρέσει ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο νέος υπουργός οικονομικών. Μέχρι ενός σημείου, αυτό που έχω εκλάβει από το πώς τον απεικονίζουν τα μέσα (η Guardian και το NPR), είναι ένα ντόμπρο "κάθαρμα" που μπορεί, ίσως, να είναι αρκετά τρελός για να χειριστεί με υπεθυνότητα την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Διάβαζα την κάλυψη της Guardian σχετικά με τις επερχόμενες προτάσεις της Ελλάδας για το πώς θα αποπληρώσουν το χρέος, όταν ένας υπότιτλος πετάχτηκε μπροστά μου, εξηγώντας πως σήμερα οι αγορές είναι κλειστές εξαιτίας της Καθαράς Δευτέρας -το ελληνορθόδοξο αντίστοιχο της Ash Wednesday. Την βρήκα φοβερή/ξεκαρδιστική σύμπτωση που οι Έλληνες υπουργοί προσπαθούν με τα χίλια ζόρια να βρουν τρόπους να αποφύγουν την λιτότητα την ίδια μέρα που ξεκινάει η Σαρακοστή με τη νηστεία!

Και όλοι αυτοί οι αγώνες είναι για να βρουν λύση για τους επόμενους μήνες. Θα είναι ένας μακρύς Χειμώνας και το ίδιο και η Άνοιξη. Θα είναι πιθανότατα μακρύ και το Καλοκαίρι, αλλά εγώ τους στέλνω τη θετική μου ενέργεια.»
  • SHARE
  • TWEET