Τον Μάρτιο κυκλοφορεί το τρίτο album των Universe217. Δείτε σε αποκλειστικότητα το νέο τους video για το κομμάτι

11/01/2013 @ 13:41
Το νέο άλμπουμ των Αθηναίων Universe217, "Never", πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο από την Catch The Soap Productions σε βινύλιο και CD.

Το πολυαναμενόμενο "Never" είναι το τρίτο full-length άλμπουμ της μπάντας και αποτελεί άλλο ένα ισχυρό πειστήριο για το γεγονός ότι αυτό το συγκρότημα είναι μία ιδιαίτερη έως μοναδική περίπτωση όσον αφορά τα δεδομένα του σκληρού ήχου όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Το down-tempo ύφος του δίσκου, κινείται εκεί όπου το doom metal συναντιέται με επιρροές από πιο πειραματικές αλλά και μελωδικές φόρμες του rock φάσματος, καταλήγοντας σε εκρήξεις που αγνοούν τους κανόνες περί μουσικότητας ή εκτελεστικής αρτιότητας, και σε συνδυασμό με τη δυναμική φωνή της Τάνιας (η οποία σε αυτό το album ηχεί ωριμότερη και πιο ευέλικτη από ποτέ), προκύπτει ένα αποτέλεσμα στο οποίο ο heavy ήχος αποτελεί το όχημα με το οποίο ο ακροατής βιώνει, μέσω των συνθέσεων, μία ατμόσφαιρα μετωπικής σύγκρουσης με άβολες συναισθηματικές καταστάσεις, εκεί όπου τα πράγματα σταματούν να είναι διαχειρίσιμα, ο έλεγχος αρχίζει να χάνεται και ως μόνη διέξοδος φαντάζει η προσδοκία ενός εκστατικού παραληρήματος.

Οι Universe217 είναι ένα από τα πλέον δραστήρια συγκροτήματα του σκληρού ήχου στην Ελλάδα, με πάρα πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την επικράτεια της χώρας αλλά και σταθερά συχνή δισκογραφική παρουσία. Οι συναυλίες τους σχεδόν πάντα προκαλούν αίσθηση, είτε πρόκειται για live με άλλα ελληνικά σχήματα, είτε «ανοίγοντας» για διεθνή ονόματα (Amenra, Anathema, Madder Mortem, Om, Saint Vitus, Scott Kelly, Wovenhand), είτε για εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ (March Metal Day 2007, Rockwave 2008). Η δισκογραφία τους περιλαμβάνει δύο άλμπουμ ("Universe217" - 2007, "Familiar Places" - 2011), ένα ΕΡ ("II" - 2009) κι ένα split 7" single με τους Lucky Funeral (2009), ενώ τώρα έρχεται να προστεθεί σε αυτήν η νέα δουλειά της μπάντας, με τίτλο "Never".

Το "Never" κυκλοφορεί επίσημα σε βινύλιο και CD από την Catch The Soap, στις 13 Μαρτίου.

Η live παρουσίαση του δίσκου θα γίνει στις 16 Μαρτίου στο An Club στην Αθήνα, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν ημερομηνίες συναυλιών στην υπόλοιπη χώρα.

Universe217 - Never

Mouth (04:55)
Enter - Μark Μy World (05:53)
Stay (03:20)
Gravity (02:45)
Harmless (04:05)
She electrified (13:55)
Never (07:05)

Συνολική διάρκεια: 41:58
Ημ/νία κυκλοφορίας: 13/03/2013
Catalog # CTSOAP019



Παρακολουθήστε σε αποκλειστικότητα μόνο από το Rocking.gr το νέο video των Universe217 για το "Gravity", που θα βρίσκεται στον επερχόμενο δίσκο τους με τίτλο "Never" και κυκλοφορεί από την Catch The Soap τον Μάρτιο.

Δεν πρόκειται για ένα video clip, αλλά για μία live ηχογράφηση του κομματιού κατά την βιντεοσκόπηση.

  • SHARE
  • TWEET