Το ρωσικό κράτος απαγορεύει τη διανομή δίσκων των Cannibal Corpse

Θα μπορούν να πωλούνται μόνο χωρίς εξώφυλλο και χωρίς μετάφραση στίχων

29/11/2014 @ 15:15
Για ακόμη μια φορά, το ακραίο death metal συγκρότημα των Cannibal Corpse αντιμετωπίζει προβλήματα στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το RAPSI (Russian Legal Information Agency), το δικαστήριο της ρωσικής πόλης Ufa με απόφασή του χθες απαγόρευσε τη μετάφραση των στίχων των Cannibal Corpse εξαιτίας του βίαιου περιεχομένου τους. Πέρα από τους στίχους, στο στόχαστρο βρέθηκαν και τα ιδιαιτέρως βίαια εξώφυλλα της μπάντας, τα οποία θα απαγορεύονται, επίσης, σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας.

Το δικαστήριο συμφώνησε με τους ισχυρισμούς του εισαγγελέα ότι η ελεύθερη διακίνηση των στίχων των Cannibal Corpse θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβες στην ψυχική υγεία των παιδιών.

Να σημειώσουμε ότι η Ρωσία δεν είναι η πρώτη χώρα όπου οι Cannibal Corpse καθίστανται παράνομοι ή επιτρέπεται να πωλούνται μόνο με μαύρα εξώφυλλα. Αιτία είναι η τολμηρή θεματολογία των στίχων και των εξωφύλλων τους: θάνατος, βία, βιασμοί, νεκροφιλία, ανωμαλίες, ζόμπι και καννιβαλισμός. Οι ίδιοι τονίζουν ότι δεν ενθαρρύνουν αυτά τα πράγματα στην πραγματική ζωή και ότι η μουσική τους είναι απλά τέχνη. Εμείς παραθέτουμε αυτό το βίντεο, ως απόδειξη ότι οι Cannibal Corpse μπορούν να γίνουν και ...γλυκοί αν αλλάξουν λίγο το μουσικό τους ύφος!

Υπενθυμίζουμε ότι τον Οκτώβριο, 18 οπαδοί της μπάντας συνελήφθησαν κατά τη συναυλία τους στη Ρωσία.

Από τις 8 προγραμματισμένες εμφανίσεις τους, πραγματοποιήθηκαν μόλις οι 4, με την τελευταία να την σταματούν λίγα λεπτά μετά την έναρξή της, ένοπλοι αστυνομικοί. Πολλοί θαμώνες κρατήθηκαν και υποβλήθηκαν σε αλκοτέστ και συνελήφθησαν με την κατηγορία της μέθης σε δημόσιο χώρο. Όσοι δεν πλήρωσαν πρόστιμο, έμειναν φυλακή για 15 ημέρες.

Οι Cannibal Corpse σε ανακοίνωσή τους έκαναν λόγο για όσα τους συνέβησαν, λέγοντας πως σε μία συναυλία κόπηκε το ρεύμα λίγα λεπτά πριν ανέβουν στη σκηνή με πρόφαση πως δεν… πλήρωσαν το νοίκι οι ιδιοκτήτες του venue, ενώ σε Μόσχα και Αγ. Πετρούπολη τους ανέφεραν πως υπήρχε πρόβλημα με την βίζα τους και αν έπαιζαν θα έφευγαν από τη χώρα.

Η μπάντα ανέφερε πως τουλάχιστον σε 4 πόλεις έπαιξαν ολόκληρο το σετ τους ενώ ζήτησαν συγγνώμη από τους οπαδούς λέγοντας, βέβαια, πως ήταν πέρα από τις δυνάμεις τους να κάνουν οτιδήποτε. «Ελπίζουμε κάποτε η κατάσταση να αλλάξει και να επιστρέψουμε» δήλωσαν.
  • SHARE
  • TWEET