Το πρώτο UK album chart που προσμετρά και δεδομένα streaming

Οι νικητές των Brit Awards κατέκτησαν την κορυφή

02/03/2015 @ 00:35
Τις υψηλότερες θέσεις του πρώτου album chart του Ην. Βασιλείου, το οποίο εκτός απο τις πωλήσεις δίσκων συνυπολογίζει και τα δεδομένα streaming, κατέκτησαν ο Sam Smith, o Ed Sheeran και οι Royal Blood.

Και οι τρεις καλλιτέχνες χαίρουν ιδιαίτερης προώθησης μετά τα βραβεία που κέρδισαν στα Brit Awards νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Ο Smith επέστρεψε στο νούμερο 1, αφού κέρδισε το βραβείου καλύτερου Βρετανού πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη και το βραβείο παγκόσμιας επιτυχίας. Στο νούμερο 2 βρίσκουμε τον Sheeran, ο οποίος κέρδισε το βραβείο καλύτερου Βρετανού άντρα καλλιτέχνη καθώς και το βραβείο καλύτερου βρετανικού άλμπουμ της χρονιάς, ενώ οι Royal Blood ανέβηκαν 15 θέσεις και βρέθηκαν στο νούμερο 3, ως το καλύτερο βρετανικό γκρουπ για το 2014.

Η Taylor Swift σκαρφάλωσε στο νούμερο 5, παρά το γεγονός ότι αφαίρεσε τη μουσική της από το Spotify τον περασμένο Νοέμβριο, υποστηρίζοντας ότι με το δωρεάν streaming η μουσική χάνει την αξία της. Είναι μία από τους λίγους καλλιτέχνες που αντιστέκονται στην κυριαρχία του streaming, το οποίο διπλασιάστηκε στο Ην.Βασίλειο το 2014, με τις πωλήσεις των CD να μειώνονται κατά 8%.

Η Official Charts Company χρησιμοποιεί μια φόρμουλα για να συνυπολογίζει το streaming από υπηρεσίες όπως το Spotify, το Deezer και το Google Play, με τα νούμερα των πωλήσεων από το downloading, τα CD και τα βινύλια, η οποία βασίζεται στο πόσες φορές παίχτηκε το κάθε κομμάτι ενός δίσκου.

UK album chart top 10

1. Sam Smith - In the Lonely Hour
2. Ed Sheeran - X
3. Royal Blood - Royal Blood
4. George Ezra - Wanted On Voyage
5. Taylor Swift - 1989
6. Led Zeppelin - Physical Graffiti
7. Chris Brown & Tyga - Fan of a Fan: The Album
8. Paloma Faith - A Perfect Contradiction
9. Gregory Porter - Liquid Spirit
10. Hozier - Hozier

  • SHARE
  • TWEET