Το νέο κράνος του Arthur Brown του επιτρέπει να παίζει μουσική με τη σκέψη

Επιστημονική φαντασία ή πραγματικότητα;

11/10/2013 @ 10:50
Ο θρυλικός Βρετανός μουσικός Arthur Brown μπορεί στο παρελθόν να αποτέλεσε έμπνευση για πολλούς καλλιτέχνες, όπως οι Peter Gabriel, Bruce Dickinson, King Diamond, Alice Cooper, Marilyn Manson κ.α., ωστόσο, ακόμα και τώρα, σε ηλικία 71 ετών, επιδιώκει να είναι μπροστά από την εποχή του.

Χρησιμοποιώντας το νέο του κράνος, το οποίο διαβάζει τις σκέψεις, πρόκειται να παίξει ζωντανά μουσική, στο Hard Rock Hell της Ουαλίας, παρουσιάζοντας κομμάτια από τον επερχόμενο δίσκο του, "Zim Zam Zim".

«Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός θα δημιουργεί ήχους με τη σκέψη» δηλώνει ο Brown. «Δεν θα αναπαράγει απλά έτοιμους ήχους. Θα δημιουργεί ήχους σε πραγματικό χρόνο - ακριβώς όπως το theremin ή οι φωνές μιας ανθρώπινης χορωδίας.»

«Όταν εξελιχθεί αυτό, στο μέλλον, θα περιλαμβάνει και τις ενέργειες του σώματος. Μετά θα έρθει η ενέργεια των συναισθημάτων και έπειτα η σεξουαλική ενέργεια. Στο τέλος, οι ενέργειες του πνεύματος και της ψυχής θα γίνουν οι μεταδότες του ήχου, έως ότου θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ολόκληρη η ανθρώπινη ύπαρξη.»
  • SHARE
  • TWEET